Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Bedrijf draaiende houden

Je bedrijf draaiende houden zodat je kunt genieten van je werk en je meer vrijheid krijgt? Dat kan! En op een manier waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht. Je eigen website kan namelijk zorgen voor veel meer leuke nieuwe klanten en veel meer vrije tijd. Het gaat vooral om het versimpelen van je bedrijf en de processen die je bedrijf draaiende houden. Daar laat je misschien nog wel een hoop kansen liggen. In deze blog geef ik je tips hoe je zelf voor een krachtige all-in website kunt zorgen.

bedrijf draaiende houden

Je bedrijf draaiende houden door een sterke basis

Een sterke basis gaat ervoor zorgen dat je op een veel makkelijkere manier je bedrijf draaiende kunt houden. Daar kun je je website voor gebruiken. Als die goed in elkaar zit kun je daar nieuwe klanten mee werven en kun je daar je boodschap op overbrengen.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want tegenwoordig worden websites nog te veel ingezet als digitaal visitekaartje terwijl het veel meer kan. Een visitekaartje werkt niet als een salesmachine en zal jou daarom ook niet de resultaten opleveren die je wilt. Dat is vooral zonde omdat je er wel jaarlijks voor betaalt. Het is dan een kostenpost in plaats van een plek wat jou veel winst oplevert.

Dus wat heb je nodig? Meerdere onderdelen wat jouw website een krachtige tool maakt:

 • Sterke teksten waar je voldoende pijnpunten benoemd
 • Kwalitatieve afbeeldingen waar je goed op ziet wie jij bent
 • Kleuren die voor jouw persoonlijkheid staan en jouw energie uitstraalt
 • Een sterke SEO basis zodat je website in Google scoort
 • Een goede snelheid zodat je bezoekers niet hoeven te wachten
 • Goede call to actions zodat je je bezoeker naar de juiste plekken doorverwijst
 • Een gratis weggever zodat je makkelijker leads kunt maken van je bezoekers
 • Simpele maar krachtige contactformulieren zodat je snel gegevens ophaalt

Hier komt dus best wat bij kijken. Ik raad je aan om een website in WordPress te (laten) bouwen omdat je daar veel meer in kunt. En als je zelf de technische kennis niet hebt is het verstandig om het uit te besteden. Dat scheelt je een hoop frustratie en tijdverspilling.

Bedrijf door consistente acties draaiende houden

Als je een krachtige website hebt, kun je gaan kijken naar de kanalen waar je zichtbaar wilt zijn. Het is belangrijk dat je consistent bent met je boodschap en dat je die regelmatig voorbij laat komen. Dat is hoe je betrouwbaarheid opwekt en dat mensen je gaan onthouden.

Maak daarom een content strategie zodat je kunt kijken wat je precies wilt vertellen, aan wie en hoe. Op sommige kanalen kun je de content dan hergebruiken zodat je meer tijd overhoudt, en bij andere kanalen zul je het iets moeten aanpassen. Zo is LinkedIn bijvoorbeeld wat zakelijker en zul je daar niet alles op kunnen plaatsen.

En heb je een nieuwsbrief? Zorg dan dat je die ook echt wekelijks gaat versturen. Anders krijgen je lezers ineens na maanden weer je aanbod voorgeschoteld, en dat zal niet lekker vallen. Wissel het af met wat tips zodat je je expert status kunt claimen en gooi er dan weer een actie of gewoon je aanbod doorheen. Blijf consistent met je nieuwsbrief. Zo bouw je een band op.

Jezelf positioneren op verschillende kanalen

Die verschillende kanalen waar ik het net al over had kun je snel onderschatten. Iedereen doet wel eens iets op social media, maar zomaar wat doen levert geen mind blowing resultaten op. Daarom is die strategie belangrijk. En plan gewoon vooruit, dat scheelt ook weer extra (denk)werk.

Je bedrijf draaiende houden doe je door je website goed vindbaar te maken. Want als die goed in elkaar zit gaat die het meeste werk voor je doen. Je website vertelt jouw verhaal zonder dat je erbij bent. Je grootste cheerleader dus. Heerlijk. En het goede nieuws is dat je website niet alleen door SEO vindbaar kan worden.

Hier nog een lijstje met kanalen en opties:

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Platformen
 • Gastbloggen
 • Samenwerkingen/affiliates
 • Startpagina’s

Richt je op klanten die echt bij je passen

Een bedrijf draaiende houden gaat makkelijker als je voor klanten kiest die bij je passen. Niet je doelgroep kiezen op basis van het budget wat ze misschien hebben maar voor mensen die qua kernwaarden bij je passen. Een groep die jou een goed gevoel geven. Dat is veel belangrijker.

Kies dus vanuit binnenuit, dan krijg je een bedrijf wat ook echt bij jou past. Je zult zien dat bloggen bijvoorbeeld ook veel makkelijker gaat. Je kunt dan voor je nieuwe doelgroep schrijven over onderwerpen en thema’s waar je een passie voor hebt. Dat is ook veel leuker.

Als je het zelf niet kunt, huur dan iemand in

Zoals ik eerder aangaf is het vaak slimmer om een Webdesigner in te huren dan zelf maanden aan je website te werken. Het is ook heel logisch als je zelf de kennis niet hebt, je geen website krijgt die mooie resultaten oplevert. Er komt namelijk meer bij kijken dan wat pagina’s in elkaar zetten. Er moet ook met een marketingblik naar je hele klantreis gekeken worden.

Kan jij wel hulp gebruiken van iemand met technische kennis? Stuur me dan een mailtje via onderstaande knop. Ik kijk ernaar uit om je te spreken!