Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Betrouwbare website

Een betrouwbare website bouwen zorgt voor het omzetten van bezoekers naar klanten. Veel meer resultaat halen uit je website door een gevoel van zekerheid en vertrouwen op te wekken.

Wat is een betrouwbare website?

Met een betrouwbare website haal je meer klanten en opdrachten binnen. Je zorgt voor connectie met je bezoeker door zijn/haar vertrouwen te winnen. Een website die er betrouwbaar uitziet heeft een veel hogere conversiepercentage dan een basic website die er weinig aandacht aan heeft besteedt.

Gelukkig kun je zelf veel doen om vertrouwen op te wekken en dat is bijvoorbeeld al ervoor zorgen dat je website duidelijk is ingedeeld. Een duidelijk hoofdmenu en snel vindbare contactgegevens. En informatie over jou en je bedrijf wat ze binnen 3 seconden kunnen lezen. Want dat is het gemiddelde wat iemand op een website nodig heeft om te beslissen of ze wel of niet doorscrollen.

betrouwbare website

Onderdelen van een kwalitatieve website

Zo zijn er gelukkig nog veel meer onderdelen die bij een betrouwbare website horen. Denk maar aan de juiste kleuren, de juiste teksten en afbeeldingen. Allemaal onderdelen die je zelf kunt bepalen. Kijk goed naar je doelgroep en wat bij ze past. Zo regel je een snellere connectie.

Hier nog even een rijtje onderdelen die je kunt toepassen:

  • Blauwe kleur. Blauw staat voor vertrouwen, zekerheid, expert status en rust
  • Witruimte. Zorg dat je je website niet helemaal volstampt, want een drukke website kan onbetrouwbaar voelen
  • Laat jezelf zien. Je potentiële klant wilt weten wie jij bent en waar je bedrijf voor staat. Laat dus foto’s van jezelf zien zodat ze een gevoel bij je krijgen
  • Ben je aangesloten bij een vereniging of ben je gecertificeerd? Laat dat ook zien. Plaats afbeeldingen van logo’s o.i.d.
  • Plaats quotes van experts in jouw vakgebied of van bekende mensen. Dit straalt expert status uit
  • Heb je een shop? Laat dan duidelijk zijn wat levertijden zijn en hoe je de retouren hebt geregeld
  • Plaats je contactgegevens duidelijk in beeld. Je contactpagina moet sowieso in je hoofdmenu, maar je kunt ook je mailadres of telefoonnummer bovenaan in het scherm plaatsen
  • Mobile responsive. Steeds meer mensen bekijken websites op hun mobiel, dus zorg dat je lay out ook geschikt is voor mobiele apparaten
  • Check je grammatica. Het is niet erg om een foutje te maken maar veel spelfouten zorgen echt voor een onbetrouwbare uitstraling. Je raakt hier bezoekers door kwijt

betrouwbare website

Je energie uitstralen

Het is sowieso heel goed om je energie uit te stralen op je website, want dat is hoe mensen verbinding met je voelen. En ook als je nog geen professionele foto’s hebt laten maken kun je dit doen. Door jouw energie in je design te verwerken. Daarom is het super belangrijk om de juiste kleuren te kiezen in je vormgeving en daar geschikte elementen bij te kiezen. Je kunt je verdiepen in kleurenpsychologie zodat je weet welke kleur voor welk gevoel zorgt.

Reviews plaatsen

Een hele belangrijke om klanten te maken van je bezoekers. Verzamel zoveel mogelijk reviews en plaats deze in ieder geval op je homepage en op je dienstenpagina’s. Wel op een overzichtelijke manier natuurlijk, maar minimaal 3 is wel nodig. Reviews zijn heel goed voor je betrouwbaarheid, dat werkt op social media én op je website.

Vooral bij shops en hoger geprijsde trajecten hebben mensen bewijs nodig dat je goede diensten en producten levert. Het is bijvoorbeeld ook heel goed om in je nieuwsbrief te verwerken.

Je kennis delen

Je website is een hele mooie plek om je kennis met je doelgroep te delen. Je hoeft niet bang te zijn dat je teveel gratis weggeeft, mensen vinden het goed om te zien dat je weet waar je het over hebt. Een betrouwbare website staat vol met waardevolle informatie waar mensen echt wat aan hebben. Zo is bloggen bijvoorbeeld een hele goede manier om je kennis te delen én tegelijkertijd aan je vindbaarheid te werken in Google.

Maar oversharing kan daarentegen weer wel. Je kunt teveel informatie op je website zetten waar je bezoeker niet veel aan heeft. Zorg ervoor dat je website overzichtelijk en duidelijk blijft. En dat je de belangrijkste informatie helemaal bovenaan in de eerste alinea’s plaatst, met daaronder een call to action. Dan raak je je bezoekers niet kwijt.

Een WordPress website laten maken

Als je zelf geen website kennis hebt of er gewoon geen zin in hebt, kun je een website laten maken. Ik raad je aan dit in WordPress te laten doen. Dat is super uitgebreid en kun je van alles aan koppelen, mocht je in de toekomst willen uitbreiden.

Zodra je een webdesigner of webdesignbureau kiest, kun je aangeven wat je wilt uitstralen en wat je doelen zijn. Het is dan aan de expert om er een betrouwbare website van te maken.

Ik help jou ook graag! We starten dan eerst met een kleurenpersoonlijkheidstest zodat ik kan zien wie jij echt bent en welke kleuren jouw krachten versterken. Stuur maar een mailtje via onderstaande knop als je een keer wilt sparren.

1 gedachte over “Betrouwbare website”

Reacties zijn gesloten.