Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Blog schrijven

 

Een blog schrijven

Een blog schrijven voor een band met je klant, betere vindbaarheid en producten te verkopen

Wat is een blog?

Een blog is een stuk tekst over een onderwerp waar je tot in detail iets over vertelt. Dit kunnen artikelen zijn over brede onderwerpen maar kan ook heel gericht voor een speciale doelgroep. Blogs zijn dus heel geschikt voor het opbouwen van een band met je ideale klant.

Je kunt een blog dus om verschillende redenen schrijven, maar heeft altijd wel het doel je lezer te informeren over een bepaald onderwerp. Een echt effectieve blog beantwoordt alle mogelijke vragen die de lezer heeft. Dat is ook precies hoe je je kunt onderscheiden van andere websites en blogs.

Waarover kun je een blog schrijven?

Uiteraard  kun je het beste bloggen over onderwerpen uit je branche of niche. Hiermee trek je je doelgroep aan en zorg je dat de juiste personen je blog lezen. Een blog schrijven voor je ideale klant doe je door te schrijven over de problemen die zij ervaren. Jij biedt met je teksten, producten of diensten de perfecte oplossing. Zijn ze nog niet meteen geïnteresseerd in het kopen van je diensten? Dan kun je in ieder geval werken aan het opbouwen van een band. Grote kans dat ze dan later weer terugkomen voor 1 van je andere blogs.

Het mooie aan een blog schrijven is dat je zo specifiek kunt zijn als je wilt. Je trekt hierdoor echt je ideale klant aan. Ook kun je een breed onderwerp kiezen en het onderwerp in kleinere subitems delen zodat je altijd inspiratie hebt om over te schrijven. 

Vraag jezelf af: beantwoord ik alle vragen van de lezer? Is mijn content beter dan dat van mijn concurrent? Leest mijn tekst gemakkelijk weg en klopt mijn afbeeldingen/tekst verdeling?

blog schrijven

Geld verdienen met een blog schrijven

Een blog kun je ook goed inzetten voor het verdienen van passief inkomen. Zo kun je producten van andere ondernemers promoten op je blog. Als daar een affiliate programma achter zit kun je er goed geld mee verdienen. Jij krijgt dan een percentage van het verkochte product. Daarnaast hoef je de producten niet zelf te versturen. 

Hier nog een aantal manieren om geld te verdienen met je blog:

  • Schrijf een e-book en plaats het in je blog
  • Verkoop producten van bol of amazon
  • Plaats een nieuwsbrief koppeling onderaan je blog
  • Doe aan affiliate marketing
  • Blog veel en wordt beter gevonden in Google door SEO
  • Plaats banners op je website
  • Gaeen blog schrijven voor bedrijven

SEO blogs

Uiteraard wil je graag dat je blog goed gevonden en gelezen wordt. Daarom is het verstandig je te verdiepen in SEO. Hiermee maak je je blog geschikt voor Google. Je kiest een goed zoekwoord voor je blog, schrijft daarover en plaatst het zoekwoord op alle SEO plekken op je blog. Vergeet daarbij niet dat je ook je meta titel en meta discription moet invullen met je zoekwoord. Dat is de titel en omschrijving die je in Google ziet zodra je een zoekopdracht invoert. 

Er komt dus wel wat bij SEO kijken. Het is dan ook goed om hier voldoende tijd in te steken. Een online SEO cursus kan je helpen om een snelstart binnen Google te maken!

blog schrijven

Zoekwoordenanalyse

SEO begint bij een uitgebreide zoekwoordenanalyse. Hierbij ga je kijken naar zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt en welke woorden voldoende zoekvolume hebben. Daarbij is het ook belangrijk woorden te kiezen waar niet teveel concurrentie op zit. Anders kan het zo een half jaar tot een jaar duren voordat je te vinden bent.  

Voor elke pagina/blog van je website heb je een uniek woord nodig. 
Lees hier meer over een zoekwoordenanalyse

Je doelgroep leren kennen

Om een echt goede zoekwoordenanalyse uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je weet voor wie je een blog wilt schrijven. Je moet dus je doelgroep gaan leren kennen. Zo kom je er ook achter wat er speelt, waar ze vragen over hebben en hoe jij met opvallende content kunt komen. Stuur daarom wat enquetes rond om een deepdive te kunnen doen, of meld je aan voor wat facebookgroepen. Daar kun je vaak ook vragen stellen. Door te zien welke woorden je doelgroep gebruiken, kun je de juiste zoekwoorden kiezen voor je blog. 

Leesbaarheid

SEO is super belangrijk en het verkopen van diensten en producten natuurlijk ook als je geld wilt verdienen met een blog schrijven. Maar het allerbelangrijkste is de leesbaarheid van je blog. Als dat niet goed zit raak je je lezers al vroeg kwijt. Een niet goed leesbare blog scoort trouwens ook niet goed in Google, dus het is sowieso een punt om op te letten. 

Gebruik een duidelijk te lezen lettertype, let op je lettergroottes op desktop én mobiel en ga niet helemaal los met verschillende kleuren. Kleuren in je blog moeten een mooie aanvulling zijn maar het moet zeker niet afleiden van je tekst.

Stuur een e-mail!

Wil jij jouw blogs SEO optimaliseren of wil je hulp bij het schrijven van je blogs? Stuur me dan een mail.

3 gedachten over “Blog schrijven”

Reacties zijn gesloten.