Je content recyclen zorgt voor meer tijd en zelfs een hogere positie in Google. Want heb jij meerdere marketingkanalen die je steeds bij moet houden en waar je elke week nieuwe content voor moet verzinnen? Dan ben je daar waarschijnlijk redelijk veel tijd aan kwijt. Dat hoeft gelukkig niet meer! Je oude content updaten, content recyclen en in een nieuw jasje steken, werkt ook prima.
Content recyclen op je website
Om jezelf wat meer vrije tijd te gunnen kun je van start met het recyclen van je content op je website. Kijk naar oude blogs, oude teksten die je weer kunt updaten. Dan hoef je niet een hele nieuwe blog te schrijven. Want dit telt ook mee voor je SEO, je krijgt er punten voor van Google.
Daarnaast kun je onderwerpen van oude blogs gebruiken als input voor je nieuwe blogs. Kijk of je een subonderwerp uit een oude blog meer kunt uitbreiden. Wat kun je er nog meer over vertellen? Op die manier ben je ook super specifiek over een onderwerp waardoor je echte kennis deelt en trek je een specifieke doelgroep aan. Dan heb je meteen een grotere kans dat je klant daartussen zit.
Heb je meerdere websites? Dan is het super goed om vanuit beide websites naar elkaar te verwijzen. Pas dan wel op dat het een logische verwijzing is. En als de onderwerpen of thema’s op elkaar aansluiten kun je inspiratie opdoen om op de andere website er ook over te schrijven.
Content recyclen op je social media
Je kunt hetzelfde doen op je social media. Kijk naar oude berichten die je in een iets nieuwer jasje kunt steken. Ook kun je van blogs op je website een mooi social media bericht maken. Zo verspreid je steeds overal hetzelfde bericht en positioneer je jezelf als expert. Je weet waar je het over hebt.
Op Instagram kun je bijvoorbeeld ook een post maken van een story en andersom. Zo heb je wel twee verschillende punten en momenten dat je mensen bereikt, maar blijf je hetzelfde vertellen. Het is sowieso goed als mensen je boodschap vaak voorbij zien komen.
En als je meerdere social media kanalen hebt kun je natuurlijk hetzelfde bericht op facebook, instagram en Linkedin zetten. Ook als Linkedin wel een iets ander soort kanaal, je hoeft niet helemaal opnieuw een post te verzinnen. Verwoord het iets anders en klaar is kees.
Je nieuwsbrief wekelijks versturen
Als je een nieuwsbrief hebt of je zit eraan te denken een maillijst te starten, gebruik dan input vanuit je blogs en social media voor je nieuwsbrief. Zorg alleen wel dat bij het content recyclen goede en krachtige call to actions aan vastzitten. Dus sluit je mail af met een actiepunt. Bijvoorbeeld bij een kortingsactie, dat je ze doorverwijst naar je website waar ze kunnen kopen. Of bij het aanbieden van je diensten, dat je ze wel aanspoort om contact met je op te nemen. Mensen vinden dat fijn, het voelt niet altijd als pushen of als verkopen. Zie het als je klant helpen.
SEO optimalisatie
Ga je aan de slag met content recyclen? Vergeet je SEO dan niet. SEO optimaliseer je blogs zodat je goed vindbaar wordt in Google. Dat kan even duren maar na ongeveer 3 maanden zou je wel verschil moeten zien. Probeer alleen niet telkens bij elke blog hetzelfde zoekwoord te gebruiken. Gebruik dan een synoniem, dat werkt net zo goed.
Een algehele kwalitatieve website
Weet jij niet goed hoe je je content kunt recyclen of wil je gewoon een hele nieuwe website met sterke teksten? Stuur me dan een mailtje. Dan sparren we even! Wie weet komt er een hele mooi samenwerking uit.