Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Efficiënt verkopen op je website

Wil jij efficiënt verkopen op je website zodat je meer passief inkomen krijgt en meer tijd voor jezelf? Als jij een website hebt is het fijn als die hard voor je werkt. Zoals het bedoelt is, want een website kan echt heel veel. Wel alleen als je het op de juiste manier inricht. Ik help je hier vast op weg zodat je zelf de nodige wijzigingen kunt doorvoeren aan je website of als je helemaal vanaf nul begint!

efficiënt verkopen

Efficiënt verkopen op je website via een shop

Efficiënt verkopen gaat natuurlijk veel makkelijker als je een shop op je website plaatst. Dit hoeft niet een hele webshop te zijn, je kunt ook gewoon alleen een aparte sectie bouwen waar mensen iets kunnen kopen. De rest van je website houd je dan voor informatie over je diensten. Op die manier kun je ook klein beginnen. met 1 of 2 producten om te experimenteren met wat wel en niet werkt.

Mijn advies is om je website in WordPress te bouwen en daar Woocommerce op te installeren voor je shop. om betalingen te kunnen accepteren heb je Mollie of een andere betalingsprovider nodig. Woocommerce kun je ook gebruiken om een online training of cursus te verkopen op je website/shop. Let wel op dat je niet teveel andere plugins ook gebruikt. Dat verzwaard je website namelijk en zorgt ervoor dat je pagina’s trager laden. Dat gaat weer ten koste van je gebruiksvriendelijkheid en kan zorgen voor een lagere ranking in Google.

Efficiënt verkopen op je website doe je door je shop duidelijk vindbaar en zichtbaar te maken. Ook als je dus maar 1 of 2 producten verkoopt. Als je je shop combineert met je diensten op je website, plaats je een prominente plek op je homepage waar mensen je shop vinden. Daarnaast is het natuurlijk nodig om je shop in je hoofdmenu te plaatsen. Je shop en 6 andere hoofditems. 7 hoofditems is echt de max aan pagina’s die je laat zien, anders wordt het onoverzichtelijk en krijgen bezoekers keuzestress.

Verder is het goed bij meerdere soorten producten om het in categorieën te verdelen. Zo kunnen je bezoekers makkelijk zoeken. En over zoeken gesproken, plaats een searchbalk bovenin je website. Eigenlijk moet alles binnen je shop binnen 2 kliks te vinden zijn. Dat gaat er echt voor zorgen dat je bezoekers niet vroegtijdig kwijtraakt.

Efficiënt verkopen op je website door SEO

SEO is super belangrijk als je op een passieve manier meer wilt verkopen op je website. Het zorgt ervoor dat je op belangrijke zoektermen hoog in Google scoort. Maar vergis je niet, hier gaat veel werk en tijd in zitten. Maar het is wel een hele mooie manier van efficiënt verkopen. Hieronder de onderdelen van SEO:

 • Zoekwoordenanalyse uitvoeren
 • Zoekwoorden verwerken in je teksten
 • Zoekwoorden verwerken in je headers
 • Zoekwoorden verwerken in je alt tags
 • Interne linkjes in je tekst verwerken
 • Externe linkjes verwerken per pagina
 • Backlinks regelen
 • De snelheid van je website optimaliseren (kan met betaalde plugin WProcket)
 • Dode linkjes verwerken
 • De gebruiksvriendelijkheid van je website optimaliseren

Er zijn gemiddeld 200 factoren waar Google op let bij het ranken van je website. Maar zorg dat bovenstaande punten zijn opgepakt en je gaat verschil merken. Het duurt ongeveer 3 maanden voordat Google al je wijzigingen doorvoert, dus heb geduld. Blijf vooral ook nieuwe content uploaden op je website door bijvoorbeeld maandelijks te bloggen. Google geeft altijd voorrang aan websites die regelmatig met hun website bezig zijn.

Online of offline producten

Online producten verkopen is natuurlijk wat makkelijker dan offline. Denk maar aan online cursussen die je maar 1 keer hoeft te maken. Daar hoef je alleen de inschrijvingen voor te regelen, de betalingen en het onboarden. Maar ook dat kun je allemaal automatiseren. Offline producten zijn iets lastiger omdat je daar de logistiek ook voor moet regelen. Je moet je voorraad in de gaten houden en updaten op de website en het versturen van je producten. Efficiënt verkopen op je website met offline producten doe je door je website up to date te houden en voldoende tijd voor jezelf in te plannen om alles te regelen qua verzenden.

Maar wat het je nog veel makkelijker maakt is zoveel mogelijk te koppelen en automatiseren. Deze onderdelen kun je zelf instellen:

 • Bevestiging na aankoop
 • Factuur sturen
 • Profielen aanmaken
 • Voorraad bijwerken
 • Verzendlijst voor jezelf aanmaken en bijhouden
 • Klanttevredenheidsenquetes versturen en resultaten bijhouden
 • Follow up mails voor upsells versturen

Gebruik vooral ook een tool waarmee je projecten en planning bijhoudt. Dat doe ik zelf met Notion. Die kun je koppelen aan je Woocommerce shop zodat je processen worden geautomatiseerd en je niks meer mist. Op die manier is het ook makkelijker om teamleden op de hoogte te houden en samen in een tool te werken.

Gebruiksvriendelijkheid

Efficiënt verkopen doe je door je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten. Dat is voor SEO heel belangrijk maar ook voor je conversiepercentage. Bezoekers zijn lui, die willen alles zo snel mogelijk kunnen vinden. Klanttevredenheid hoog houden lukt door een optimale klantreis in te stellen. Zorg bijvoorbeeld dat al je belangrijke teksten bovenaan de pagina staat en je duidelijke call to action knoppen hebt. Plaats ook je contactgegevens bovenaan je website en/of je contactpagina in je hoofdmenu. Deze moet je vooral niet verbergen als dropdown onder een ander menu item.

Als je écht next level aan je klanttevredenheid wilt werken, kun je a/b testen op je website. Dan test je bijvoorbeeld knopkleuren of indelingen van teksten. Op die manier weet je precies hoe bezoekers zich bewegen op je website en wat hun voorkeur heeft.

Een kwalitatieve website laten maken

Wil jij een kwalitatieve website waarop je efficiënt kunt verkopen? Stuur me een mailtje. Dan vertel ik je wat ik denk dat goed bij jou past en wat ik voor je kan betekenen.