Elementor in WordPress gebruiken

Als je een nieuwe website gaat maken is het handig als je kennis hebt van coderen. Heb je dat niet, zijn er gelukkig nog heel veel andere opties om een mooie website in elkaar te zetten. Ook zonder codeer kennis. Je kunt namelijk gebruikmaken van pagebuilders binnen WordPress. En 1 daarvan is Elementor. Een hele fijne, simpele en uitgebreide pagebuilder.

Elementor wordpress

Wat is elementor

Elementor is een pagebuilder voor WordPress waarmee je met voorgeprogrammeerde lay outs een prachtige nieuwe website kunt maken. Het enige wat jij hoeft te doen is het eventueel slepen van blokken en andere onderdelen op je pagina’s om het helemaal naar je smaak in te richten. 

Elementor voor WordPress is een pagebuilder die beginnende websitebouwers kunnen gebruiken, maar ook zeker de grotere webdesignbureau’s. Dit komt omdat de builder zoveel verschillende opties en mogelijkheden heeft, dat het je tijd en frustraties scheelt tijdens het bouwen. Je hoeft namelijk helemaal niks vanaf nul te maken.

Wat zijn de voordelen van Elementor WordPress

Hoe gebruik je Elementor WordPress

Elementor gebruik je dus voor WordPress. Zorg daarom dat je eerst je WordPress helemaal hebt geïnstalleerd en ga vervolgens naar plugins. Daar kies je voor nieuwe plugins en zoek je Elementor op. Je hebt nu de keuze tussen alleen de gratis versie te gebruiken of te betalen voor Pro versie. Uiteraard heeft de betaalde versie uitgebreidere opties, maar we raden je aan eerst te puzzelen met de gratis versie. Waarschijnlijk kom je hier al heel ver mee. Zodra je Elementor hebt geïnstalleerd kun je een pagina aanmaken in WordPress. 

Zodra je de nieuwe pagina aanmaakt zie je meteen de optie ‘bewerken in Elementor’. Als je hierop klikt wordt je doorgestuurd naar de pagebuilder. je ziet nu midden in het scherm een optie om een blok toe te voegen of een template te kiezen. Aan de linkerkant van je scherm zie je de Elementor panel. Vol met blokken en toevoegingen voor je pagina!

Denk je nou, ik moet op korte termijn een nieuwe WordPress website hebben en heb geen tijd om me te verdiepen in Elementor.. Dan kunnen wij wellicht wat voor je betekenen. Bekijk via onderstaande knop wat voor soort WordPress websites wij maken.

Stuur een e-mail!

Wil jij liever je energie aan anderen onderdelen van je bedrijf besteden? Laat dan je nieuwe WordPress website door ons bouwen. Neem snel contact op om de opties te bespreken.

We reageren altijd binnen twee werkdagen

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life