Webdesignbureau

Hoog in Google

Hoog in Google met je website

Is jouw website wel geschikt om hoog in Google te staan?

Iedereen wilt graag hoog in Google en meer gratis bezoekers op zijn website, omdat het potentiële klanten zijn. Maar je gaat uiteindelijk  alleen meer sales maken als jouw website daar op ingericht is. Daarom is het belangrijk met een salesblik naar je eigen website te kijken. Zit jouw customer journey goed in elkaar? is je website gebaseerd op je doelgroep? Hoe zit het met de rest van de structuur? Dit laatste puntje is namelijk ook een factor van Google bij het ranken. Als jouw structuur niet goed in elkaar zit ga jij waarschijnlijk niet op de eerste pagina komen.

Belangrijke onderdelen om hoog in Google te kunnen staan

Er zijn wel 200 factoren waar Google op let bij het ranken van websites. Hieronder een aantal hele belangrijke:

De 3 pijlers van SEO

SEO heeft 3 pijlers waar jouw ranking op gebaseerd wordt. SEO, Techniek en Autoriteit. Om hoog te kunnen blijven ranken in Google, is het belangrijk om te blijven optimaliseren.

Je SEO content gaat uiteraard over al je teksten én het overige materiaal op je pagina, zoals afbeeldingen en video’s.

Je SEO techniek gaat over de snelheid van je website, de eventuele errors die je tegenhoudt en de interne en externe linkjes.

En tot slot je SEO autoriteit. Deze verkrijg je door het plaatsen van kwalitatieve backlinks. De externe websites die naar jou verwijzen. Hierdoor ziet Google dat jij expert bent op jouw gebied. Lees hier meer over backlinks.

Hoog in Google

Zoekwoorden analyse

Een zoekwoordenanalyse is het meest effectief als je die uitvoert op basis van je doelgroep. Weet jij al wie je wilt bereiken en wie zij precies zijn? Maar vooral ook welke problemen zij hebben? Want daar kun jij vervolgens zoekwoorden voor gebruiken op je website. Op deze manier trek je de juiste bezoekers aan en hebben je teksten ook echt effect.

Short tail

Short tail zoekwoorden bestaan uit 1 woord waar vaak veel concurrentie op zit. Als jouw website goed in elkaar zit, je voldoende backlinks hebt en regelmatig nieuwe SEO content plaatst, kun jij prima hoog in Google eindigen met short tail zoekwoorden. Het is dus wel meer geschikt voor de lange adem.

Long tail

Long tail zoekwoorden bestaan uit meerdere woorden (minimaal 3) waar minder concurrentie op zit en vaak ook veel minder zoekvolume. Dit kun je echter wel gebruiken om op korte termijn bezoekers via Google te ontvangen. Als je dit met meerdere webpagina’s doet, kun je alsnog een stijging in het verkeer op je website zien.

De snelheid van je website testen

Zoals genoemd is de snelheid van je website een belangrijke factor om hoog in Google te kunnen ranken. Weet jij al hoe snel die van jou is? Die hier de test en zie meteen wat je kunt doen om het te verbeteren.

Je webshop optimaliseren om hoger in Google te komen

Let op je productomschrijvingen! Zorg dat deze zo specifiek mogelijk omschreven worden en je zoekwoord voldoende is verwerkt.

Plaats voor al je productafbeeldingen alt tags. Dit zijn de omschrijvingen waar je ook je zoekwoord in verwerkt.

Plaats voldoende categorie pagina’s. Dit zorgt voor meer ruimte voor zoekwoorden en de structuur van je website wordt verbeterd.

Stuur een e-mail!

Ben jij benieuwd hoe het er met SEO voor staat op jouw website en wat wij eventueel voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

We reageren altijd binnen twee werkdagen

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life