Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

5 stappen om je inkomstenbronnen te koppelen aan je website

Meer inkomstenbronnen koppelen aan je website zorgt voor stabiliteit, uitbreiding van je aanbod en dus kans op een hogere omzet. Zo kun je tijdens de goede maanden met voldoende klanten én de mindere maanden consistent bezig zijn met marketing en sales.

Wat zijn inkomstenbronnen?

Een inkomstenbron is hetgeen waar jij inkomsten uit haalt <-duh! Maar dat kan dus je werk in loondienst zijn, je bedrijf als ondernemer en daarbinnen ook weer verschillende takken die geld opleveren. In loondienst is het fijn dat je elke maand verzekerd bent van een vast salaris, maar als ondernemer kan het behoorlijk wat stress opleveren als je bedrijf nog niet stabiel is. Daarom is het wat mij betreft heel handig om meerdere ingangen te hebben waarmee je geld verdient. Zo ben je nooit afhankelijk van één manier en geef je jezelf meer rust en tijd om ook echt plezier te beleven aan de opdrachten die je binnenhaalt.

En een hele mooie bijkomstigheid; je gaat je website maximaal inzetten. Precies waar het eigenlijk voor bedoeld is. Want waarom zou je alleen je website als doorgeefluik voor informatie gebruiken.. als het ook een extra medewerker in je bedrijf kan zijn? Weg met de middelmatigheid!

Waarom is het verstandig om inkomstenbronnen te koppelen aan je website?

Inkomstenbronnen kunnen dus vanuit verschillende hoeken komen maar dat betekent niet dat je ook vanuit veel verschillende hoeken de bronnen moet managen. Want wat als je ze gewoon op één plek hebt staan? Het is tijd om groots te denken en je website niet alleen in te zetten om informatie met potentiële klanten te delen.

Als je WordPress gebruikt voor je website kun je heel veel systemen koppelen door middel van plugins of shortcodes. Zo kun je ook data naar beide systemen sturen en taken automatiseren. Voor sommige systemen is dan wel een betaald account nodig maar door de tijd die je hiermee bespaard, verdient het zichzelf weer terug. Ook is het voor beginners prima te doen dus don’t worry als je nog geen expert in WordPress bent.

Stap 1; Begin met een droom, een doel

Als ik een nieuwe website maak voor klanten is dit altijd de eerste stap. Bepalen wat je doel voor je nieuwe website is. Maar voor deze blog pakken we het iets breder. Wat je bedrijfsdroom? Als alles mogelijk was, wat zou je doen? Wat zou je bereiken?

Nu je een droom hebt gekozen gaan we er een plan van maken. Want een droom zonder plan is geen doel, het blijft een droom. Rondom jouw droom maken we een soort mindmap waarmee we de stappen bepalen die jouw droom gaan waarmaken. En binnen die stappen kies je dus de verschillende inkomstenbronnen die je aan je website kan koppelen.

Stap 2; bedenk welke bronnen jouw leads opleveren

Leads zijn belangrijk want niet iedereen die op je website komt gaat ook meteen over naar contact opnemen of iets bij je kopen. Door in ieder geval de leads op te vangen, heb je een kans dat ze later nog klant bij je worden. Dit doe je bijvoorbeeld door een gratis weggever te plaatsen of een andere originele manier om mensen in je maillijst te krijgen. Zet je er een mooie en goedwerkende strategie achter? Dan zit je gebakken. Dus koppel je leadsmachine aan één van je inkomstenbronnen.

Gratis weggevers zorgen dus niet direct voor geld, maar dat kan wel op de lange termijn gebeuren. Kies bijvoorbeeld één van onderstaande methoden:

 • E-book
 • Infographic
 • Checklist
 • Stappenplan
 • Podcast
 • Lijst met oefeningen
 • Challenge

Nu kun je deze weggever koppelen aan je maillijst (door middel van bijvoorbeeld Mailsysteem Mailblue) en zet je een strategie achter je wekelijkse mails richting de verkoop voor iets uit je aanbod. Dus één van je inkomstenbronnen. Dat kan een 1-1 traject zijn, een cursus, een groepsprogramma of (digitale) producten. Kijk in ieder geval hoe je hier een mooie en effectieve opbouw naar toe kan maken.

Stap 3; bedenk welke inkomstenbronnen voor passief inkomen zorgen

Een passief inkomen is fantastisch als jouw droom/doel bijvoorbeeld reizend werken is (like me!), of als je meer tijd in je bedrijf wilt overhouden voor je 1-1 coaching, je familie en vrienden, of gewoon meer me-time. Bij passief inkomen maak je één keer iets, wat je vervolgens kunt blijven verkopen. En dat betekent misschien niet dat je er nooit meer wat aan hoeft te doen, maar het is in ieder geval niet iets wat constant tijd en aandacht van je vraagt.

Voorbeelden van passief inkomen via je website:

 • Online cursus of training
 • Templates verkopen
 • Digitale producten verkopen
 • Dropshipping

Je kunt het natuurlijk ook combineren met wel 1 – op – 1 hulp, kijk vooral wat je leuk vindt om te doen.

Tools en platformen die je bij passief inkomen kunt gebruiken:

 • SEO
 • Externe platformen zoals Soofos
 • Learndash om je cursus of training in te maken

Stap 4; bepaal je hoogste aanbod

Je hebt nu gekeken naar een passief inkomen en je gratis weggevers. Maar weet je ook al wat je hoofdaanbod is? Kijk of je één hoger aanbod wilt verkopen of deze ook in verschillende vormen hebt. Op je website kun je hier namelijk uitgebreide landingspagina’s voor ontwerpen. Het is daarnaast ook verstandig om je website helemaal rondom je hoogste aanbod te bouwen. Dus dat dat hét thema van je website wordt. Als jij bijvoorbeeld coach bent, bied je natuurlijk een kwalitatief coachtraject aan. Daar wil jij je de meeste klanten voor binnenhalen. De rest er omheen gaat je helpen en zorgt dat je meerdere inkomstenbronnen hebt, maar de grootste focus ligt op je hoogste aanbod.

Wees niet bang om te verkopen. Jij wilt mensen helpen met jouw oplossing, en daar mag je prima voor betaald worden.

Stap 5; zorg voor tijdsbesparing

Kijk naar je processen en welke stappen daarin zitten. Hoeveel tijd ben je kwijt per stap? Onderzoek dan welke stappen jouw website van je over kan nemen. Hier is veel meer mogelijk dan je denkt. Eigenlijk kun je elke inkomstenbron die je aan je website koppelt automatiseren. Hieronder wat voorbeelden die je kunt automatiseren:

 • Betalingen
 • Facturen
 • Bevestigingsmails
 • Overige mails
 • Nieuwsbrieven
 • Betaaltermijnen
 • Webinars
 • Cursussen

Om bovenstaande onderdelen te kunnen automatiseren is het nodig om externe tools te koppelen aan je website. Denk maar aan je mailsysteem, een betaalsysteem en een shopsysteem. Als je webinars wilt opnemen en verkopen kun je gebruikmaken van Webinargeek. Die kun je dan ook automatiseren zodat je het eigenlijk maar 1 keer hoeft op te nemen. Super handig!

Samenwerken voor je online vindbaarheid

Samenwerken is altijd een mooi idee omdat ondernemen soms wat eenzaam kan zijn. En je netwerk uitbreiden heeft alleen maar voordelen. Je kunt via affiliate marketing zorgen dat anderen jouw diensten promoten en verkopen en andersom kan dat ook. Jij plaatst dan linkjes van anderen op je website of bijvoorbeeld in je nieuwsbrief.

Hoe meer kwalitatieve backlinks jij krijgt hoe beter. Hierdoor stijgt je ranking en word je dus op meerdere manieren zichtbaar. Maar ook hier telt; blijf in actie. Als je al deze slimme onderdelen koppelt op je website en je meerdere inkomstenbronnen hebt gebouwd, is het alsnog aan jou om ze aan de man/vrouw te brengen. Je maakt het jezelf in ieder geval een heel stuk makkelijker als je basis helemaal goed staat.

Let’s talk!

Wil jij van jouw droom een doel maken en voor je doel een praktisch plan maken? Zodat je een website krijgt die zichzelf weer terugverdiend en die meerdere inkomstenbronnen heeft? Plan dan een vrijblijvende call met me in, lijkt me leuk kennis te maken en over jou en je bedrijf te horen.