Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Intuïtieve SEO

Bij intuïtieve SEO gaat het om klanten binnenhalen op een organische manier, door naar je gevoel te luisteren. SEO hoeft niet zo ingewikkeld te zijn en al helemaal niet alleen maar vol met trucjes te zitten. Op die manier is het namelijk lastig vol te houden. Doe het op een manier wat bij jou past, dan ga je het nog leuk vinden ook.

intuïtieve SEO

Intuïtieve SEO in je design

Je webdesign is een groot onderdeel van je score in Google. Dat gaat namelijk ook over de gebruiksvriendelijkheid van je website, en als die niet goed in elkaar zit kun je daar strafpunten voor krijgen. Bij intuïtieve SEO gaat het erom dat je bezoekers hun weg makkelijk en snel kunnen vinden op je website. Je navigatie en de stappen die jij voor ze hebt uitgestippeld merken ze niet. Zij bewegen zich flexibel voort.

Op die manier zal je bezoeker ook sneller tevreden zijn. Want ga er maar vanuit dat je bezoekers lui zijn en alles snel willen kunnen vinden. Sterker nog, ze hebben maar 3 seconden nodig om te besluiten of ze weer weggaan of niet. Als alles voelt alsof het vanzelf gaat op je website heb je een grote kans dat ze blijven. Hier een korte checklist voor je:

  • Heb je een overzichtelijk en duidelijk hoofdmenu?
  • Zijn je contactgegevens snel te vinden?
  • Krijgen je bezoekers te zien wat ze verwachten te zien?

Met deze 3 stappen heb je in ieder geval een mooie eerste stap gezet naar een intuïtief SEO design.

Intuïtieve SEO in je blogs

Bloggen is heel belangrijk voor je vindbaarheid. SEO is niet een eenmalige taak, je moet er wel mee bezig blijven. Dat doe je door wekelijks een nieuwe blog te plaatsen en maandelijks aan je backlinks te werken. De externe websites die naar jou verwijzen. Die 2 dingen zorgen voor een boost in je vindbaarheid.

Maar bloggen hoeft niet vervelend te zijn of gigantisch veel tijd te kosten. Als je blog maar minimaal 400 woorden heeft, voldoende interne links en minimaal 1 afbeelding. Je begint dan met een zoekwoordenanalyse zodat je weet op welke woorden mensen zoeken.

Maar dit is waar intuïtieve SEO iets anders werkt dan de reguliere manier. Wat als je gewoon gaat schrijven waar je over wilt schrijven? Dat maakt het al echt een stuk leuker namelijk. Bij intuïtief schrijven begin je gewoon en stop je pas als je echt helemaal klaar bent. Net als bij het schrijven met een pen op papier. Je tilt je pen niet van het papier af tot je hele verhaal geschreven is.

Bedenk nu wat voor verhalen je in je hebt wat mooi gelinkt is aan je bedrijf en diensten. Dan kun je vervolgens in SEO tools kijken of er wel op gezocht wordt. Ook bij zoektermen onder de 100 zoekopdrachten per maand kun je heel goed scoren. Beter zelfs dan bij grote termen. Je hebt alleen minder snel veel meer bezoekers. Dat geeft gelukkig ook niet als je jouw doelgroep ermee aantrekt. Dus trek je wat minder aan van brede zoektermen en ga lekker specifiek bloggen.

Blijf dichtbij jezelf

Er zitten wat regeltjes aan SEO vast omdat natuurlijk heel veel bedrijven in Google gevonden willen worden. Er zijn ook zo’n 200 factoren waar Google op let bij het geven van scores. Maar mijn advies bij intuïtieve SEO is vooral om dichtbij jezelf te blijven. Daarom dus woorden kiezen die bij jou passen en de informatie waar jij graag over wilt delen, maar blijf ook dichtbij jezelf als je met linkbuilding aan de slag gaat.

Je kunt bijvoorbeeld backlinks kopen en je aanmelden bij veel startpagina’s, maar je kunt ook gaan gastbloggen bij platformen die jij heel interessant vindt. Platformen die helemaal aansluiten bij jou en je bedrijf. Als die nog geen hele hoge domain rating hebben is dat niet heel erg. Het is belangrijker dat de link logisch is. Anders ziet Google het als spammen.

Richt je op een niche

Waarschijnlijk heb je een doelgroep gekozen voor je bedrijf maar het is verstandig om specifiek te gaan met wie je wilt bereiken. Ook met je SEO. Kies dus een niche waardoor je precies weet wie jouw blogs moeten lezen en je website moet bekijken. Maak een Marketing persona om het jezelf makkelijker te maken.

Zodra je een niche hebt gekozen is het ook weer veel makkelijker om thema’s te bedenken om over te bloggen. Mocht je toch een keer zonder inspiratie zitten, kan dit je weer op weg helpen.

Geld verdienen met SEO

Als je echt met SEO aan de slag wilt en je website dus beter vindbaar wilt maken, kun je het ook leren aan de hand van mijn online cursus. Ik heb al mijn kennis in 10 stappen gestopt, zodat je jezelf binnen 3 maanden zichtbaarder leert maken. En belangrijker; hoe je er geld mee kunt verdienen.

Lees meer over de cursus via onderstaande knop. Ik hoop je snel te mogen begeleiden!

Lees hier alle blogs.