Werken aan je website

Je eigen website maken

Jij wilt je eigen website maken omdat je geen budget hebt, omdat je graag zelf in controle bent of gewoon omdat je het leuk vindt. Kudos! Want zeker voor een beginner is het niet makkelijk. Deze checklist kan je in ieder geval een hoop uitzoekwerk schelen. Let’s begin!

Huisstijl

Als je al een huisstijl hebt voor je bedrijf is het uiteraard de bedoeling dat je nieuwe website hier goed op aansluit. Verwerk dus de kleuren en stijlen in je design. Als je nog geen huisstijl hebt is het goed om te kijken naar wat je wilt uitstralen. Wil je bijvoorbeeld rust uitstralen? Kies dan voor zachte kleuren. Sluit zelfs je lettertype op je website aan op je huisstijl.

SEO

Keywords

Doe wat research naar de juiste zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. Je kunt dit doen via onder andere keywordfinder van Google zelf, Moz keyword explorer en Ubersuggest. Richt je op specifieke behoeften, vragen en problemen. Hoe specifieker je zoekwoord hoe beter. Plaats ook weer niet te vaak hetzelfde zoekwoord, want je wordt ervoor gestraft door Google.

Extra content

Zeker een beginnende website heeft een aantal maanden nodig om gevonden te worden door Google en om op zoekwoorden te ranken. Om ervoor te zorgen dat het allemaal niet nóg langer duurt, is het aan te raden om zeker één keer in de week een nieuwe tekst van minimaal 300 woorden te plaatsen. Blijf dus bloggen bijvoorbeeld en je oude teksten optimaliseren.

Yoast SEO

Binnen WordPress heb je een plug in genaamd Yoast SEO. Heel handig om je te helpen met de juiste teksten. Zodra je de plug in hebt geïnstalleerd, kan je per geschreven pagina zien hoe goed jouw SEO is en wat je kunt doen om het te verbeteren. Denk bijvoorbeeld ook aan je meta title , slug en meta omschrijving.

IETS minder leuk dit.. Maar wel nodig
23 MAY
Veiligheid van je website

Natuurlijk wil je dat je website goed beveiligd is. Het ligt eraan hoe groot je website is en wat voor data je bewaard, maar standaard beveiliging heb je sowieso nodig. Kijk eens naar beveiliging door middel van een SSL certificaat. Dit zorgt ervoor dat alle informatie beveiligd blijft. Maak regelmatig back ups, houdt plugins up to date en download bijvoorbeeld All-in One WP Security & Firewall.

15 MAY
Verplichte onderdelen plaatsen

Er zijn een aantal onderdelen die je verplicht op je website moet hebben staan. Het ligt er wel aan wat voor soort website of webshop je hebt, maar dit moet er in ieder geval op: Je handelsnaam, Kvk nummer,  BTW nummer, privacyverklaring, telefoonnummer en e-mailadres of contactformulier. En in het geval van een webshop: retourbeleid en levertermijn.

14 MAY
Laatste punten

Om Google je website te laten vinden moet je je site indexeren. Dit is het registreren van webpagina’s voor de database van de zoekmachines. Je doet dit door je website aan te melden bij Google Search. Je moet dus wel een Google-account hebben. Je kunt een aparte URL aanmelden en aangeven dat je meteen alle onderliggende pagina’s wilt indexeren of afzonderlijke pagina’s toevoegen.

Hoe mobile friendly is jouw website?
Vrijblijvende offerte voor het maken van een website

Als je een website gaat bouwen wil je sowieso dat hij ook goed functioneert op telefoons en tablets. Aangezien steeds meer mensen hun mobiel gebruiken voor internet, is het de moeite én tijd waard om je bezig te houden met responsive webdesign. Daarnaast let Google ook op hoe mobile friendly jouw website is en word je hierop beoordeeld in je ranking.

Analyseren van je website via Google Analytics

Je website is af en staat live, hoera! Maar nu ben je er nog niet.. Als je jouw website alleen als visitekaartje gaat gebruiken heb je misschien minder behoefte om te analyseren hoe hij presteert, maar anders is het goed om Google Analytics te installeren.

Met Google Analytics analyseer je waar je bezoekers vandaan komen en wat ze op je website doen. Daarnaast kan je te weten komen hoe je meer bezoekers naar je website kunt krijgen en hoe je meer resultaten kunt behalen met deze bezoekers. Download de plugin GA Google Analytics in WordPress. Hiermee kan je heel makkelijk je analytics account aan je website koppelen en meteen aan de slag met je analyse.

Stuur een e-mail!

Toch maar liever niet je eigen website maken? Dan maken wij ‘m uiteraard graag voor je.

We reageren altijd binnen twee werkdagen

Algemeen

UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life