Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Landingspagina

Een landingspagina maken op je website voor meer klanten. Als je dit op de juiste manier aanpakt kun je mensen aantrekken die ook echt bij je passen. Je conversiepercentage hoog houden én werken met de mensen die voor de leukste samenwerkingen zorgen. Ik vertel je hier hoe je dat doet.

Landingspagina

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een pagina op je website waarnaar je verwijst vanuit een campagne op facebook, Google of andere plek. Ze kunnen daar meer informatie lezen over jou en je diensten en wat je in de campagne verkoopt.

Deze landingspagina zorgt ervoor of iemand zich wel of niet inschrijft voor je call to action. Daarom is de opbouw zo belangrijk en dat je de pagina helemaal inricht op de persoon die je probeert te bereiken. Vaak komt iemand dus vanuit een campagne op je pagina waardoor ze jou en je bedrijf nog niet kennen. Je hebt dus maar 1 kans om een een goede indruk achter te laten en vertrouwen op te bouwen. Steek dus voldoende tijd in het opzetten van niet alleen je landingspage maar je gehele pagina. Daarover later meer.

De juiste indeling voor een landingspagina

Ook al is het per doelgroep verschillend, er zijn een aantal onderdelen van je landingspagina die eigenlijk altijd hetzelfde en onmisbaar zijn. Een gemiddelde website heeft een conversiepercentage van 1-3%. Dat is heel laag natuurlijk. Kun je nagaan wat het percentage is van een website met een slechte indeling.

Een aantal punten waarmee je de aandacht op je pagina houdt;

  • Een korte to the point introductie. Wat kunnen ze er halen, wat bied je aan.
  • ”Herken jij dit?” Een stukje tekst met herkenningspunten. Ook wel pijnpunten genoemd.
  • Nog meer herkenning + mooi vooruitzicht naar de oplossing voor hun problemen
  • ”wat als je nog langer wacht”. Wat gebeurt er als iemand geen actie onderneemt?
  • ”het hoeft niet zo te gaan”. Een stuk over de oplossing die jij biedt
  • Een stuk tekst over jou.
  • Inschrijving. Duidelijke call to action

Zorg dat je ook meerdere call to action knoppen plaatst. Dus waar ze zich kunnen inschrijven voor je dienst of product. Sowieso onder je introtekst en helemaal onderaan als afsluiting. Maar ook tussendoor op de pagina. Minder dan 50% van websitebezoekers scrollt, dus die raak je anders kwijt. Spoor mensen aan actie te ondernemen.

Aansluiten op je doelgroep

Bovenstaande stukken tekst kun je sowieso aanhouden, maar zorg dat je woorden gebruikt die jouw doelgroep ook gebruikt. Dat zorgt voor een snellere connectie. Verbinding is een reden voor je ideale klant om contact met je op te nemen of zich in te schrijven. Je teksten kun je daar goed voor inzetten.

Niet alleen je teksten maar ook je design en lay out zijn super belangrijk. Want je design kan een bepaald gevoel opwekken bij je bezoeker. En als je eenmaal die klik te pakken hebt, zit je gebakken. Voer daarom een doelgroepanalyse uit zodat je weet naar welk gevoel je ideale klant op zoek is. Dit kun je dan verwerken in je design door de juiste kleuren te kiezen.

Vergeet niet je gekozen kleuren en design ook mee te nemen in je campagne. Het is belangrijk om alles op elkaar aan te sluiten en consistent te blijven in je uitingen. Je branding zorgt voor professionaliteit maar ook voor herkenning. Je komt betrouwbaarder over als je dezelfde boodschap op dezelfde manier blijft overbrengen. Dit is vooral nodig bij mensen die zich niet meteen de eerste keer inschrijven of iets bij je kopen.

Aansporen tot actie

Actie ondernemen is natuurlijk wat je wilt als je een campagne hebt lopen. Je wilt dat je bezoeker contact opneemt of zich inschrijft. Maar het is goed om te onthouden dat bezoekers lui zijn. Die willen geen keuzestress én ze willen dat jij keuzes voor ze maakt. Dat doe je door op de juiste plekken call to action knoppen te plaatsen. Dat wat ik al eerder noemde.

Zorg ook dat je de tekst boven je call to action knop gericht schrijft en je hierin aanspoort tot actie ondernemen. Niet te pushy, maar ook niet te losjes. Wees duidelijk en transparant. Dat zorgt voor tevredenheid.

Daarnaast moet de hele customer journey goed in elkaar zitten zodat je nergens kansen laat liggen. Heb je bijvoorbeeld ook gekeken naar het formulier waarop mensen zich inschrijven? Hoeveel velden heb je ingebouwd, hoeveel van deze velden zijn verplicht en hoe groot/hoog is de drempel voor mensen om zich überhaupt in te schrijven. Kijk ook naar je bevestigingsmail of bericht wat wordt getoond na inschrijven. Verkoop je meteen iets anders? Als tussenproduct. Of geef je meer informatie over jezelf en je diensten/product. Soms is een bedankbericht voldoende.

Kijk kritisch naar je gehele Marketingfunnel. Dan haal je er de meeste resultaten uit.

Connectie vanuit je campagnes

Je landingspagina is gekoppeld aan je campagnes (als je die draait) dus check goed of alles goed gaat. Werkt de URL? Hoe snel laad je pagina? Heb je afbeeldingen staan? Hoe groot zijn die en zijn die van kwaliteit?

Klopt de boodschap op je campagne met wat je op de landingspagina vertelt? De connectie tussen beide moet helemaal volledig en kloppend zijn. Dan heb je een grotere kans op inschrijvingen.

De rest van je website

Niet alleen je landingspagina maar je hele website is belangrijk als je nieuwe klanten wilt binnenhalen. Stel dat iemand toch niet geïnteresseerd is in je campagne en actie, maar wel nieuwsgierig is naar jou en je bedrijf, wil je dat die verder kijkt. Dan moet dus ook de rest van je website van kwaliteit zijn.

Weet jij niet zeker of je website sterk in elkaar zit? Of wil je een (nieuwe) WordPress website laten maken? Stuur me een mailtje. Dan sparren we even.