Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Mailblue aan je website koppelen

Door mailblue aan je website te koppelen zet jij e-mailmarketing in voor klanten die eerst nog kennis met je willen maken voordat ze in actie komen. Een hele slimme manier om voor verbinding te zorgen! En mailblue is daarbij heel geschikt omdat het een drag & drop systeem gebruikt, waardoor iedereen ermee om kan gaan. Binnen Mailblue kun je tot in detail segmenteren, maar ik leg je in deze blog eerst uit hoe je aan de slag kunt met het koppelen aan je website. Zo kun jij deze week al aan de slag met e-mailmarketing.

Inhoud

Wat is Mailblue?

Mailblue is een heel handig en makkelijk te gebruiken mailsysteem. Je kunt er losse nieuwsbrieven in maken en versturen, hele campagnes achter elkaar verzenden en automatiseringen instellen. Hierdoor zul je jezelf een hoop tijd besparen. E-mailmarketing is een mooie manier om aan meer klanten te komen, omdat je potentiële klanten jou op een laagdrempelige manier leren en kennen en jij hierdoor een kans hebt om te werken aan verbinding. Door een mailsysteem aan je website te koppelen laat je geen klanten meer liggen. Er zijn er immers genoeg die niet meteen wat bij je kopen of contact met je opnemen. Dit zijn dan bezoekers die eerst meer van jou en je werkwijze willen weten. 

Mailblue werkt met een drag & dropsysteem wat betekent dat iedereen (ook digibeten) een nieuwsbrief in elkaar kan zetten en mailadressen kan verzamelen. Het systeem heeft 3 verschillende abonnementen, waarbij je met de lichtste versie al een heel eind komt. 

Mailblue lite: 9 euro per maand | De prijs wordt verhoogd zodra je meer mensen in je maillijsten hebt
Mailblue plus: 49 euro per maand
Mailblue professional: 149 euro per maand

Daarnaast is het mailsysteem heel makkelijk te koppelen aan software als Plug & pay, Huddle en Webinargeek. 

Mailblue aan je website koppelen door een weggever

Een weggever is iets wat je potentiële klanten aanbiedt zodat zij kunnen kennismaken met jou en je werk. Een laagdrempelige manier om een band te creëren. Zo hebben nieuwe klanten gemiddeld 7 contactmomenten nodig om tot aankoop over te gaan. E-mailmarketing werkt daarom heel goed, omdat je op die manier elke week weer onder de aandacht kunt komen bij je potentiële klant. Een gratis weggever laat jouw potentiële klanten ook zien of wat jij aanbiedt aansluit bij hun wensen. Of dat jij hun problemen als het ware oplost met jouw betaalde producten of diensten. Een mooie kans dus, wat je aan Mailblue en je website kunt koppelen. 

Een weggever kan in de vorm van:

 • Een gratis e-book
 • Een gratis stappenplan of checklist 
 • Een gratis quiz of test
 • Een gratis challenge 
 • Etc

Bedenk iets wat goed bij jou past en waarin je ook mooi kunt afsluiten richting je aanbod. Dus dat je lezers kunt vertellen over je betaalde producten en diensten en dat daar een logische opbouw in zit. Je gratis weggever hoort de eerste stap in je strategie/proces te zijn. Dus bijvoorbeeld een opbouw naar je instapproduct (laag bedrag) -> naar je hoofdproduct (hoog bedrag) -> een eventuele upsell -> en anders je hoofdaanbod te ‘duur’ is, bied je een downsell aan. Zo kun je alle potentiële klanten iets aanbieden en laat je geen kansen liggen. 

Je eerste stap is dus om nu een weggever te maken die je aan Mailblue kunt koppelen. Dat doe je door gebruik te maken van een formulier in Mailblue. Daar hieronder meer over.

mailblue op je website

Maillijsten aanmaken

Voordat je iets in Mailblue aanmaakt om te koppelen aan je website, maak je maillijsten aan. Deze maillijsten zijn nodig om te koppelen aan je nieuwsbrieven, automatiseringen en formulieren. Anders weet Mailblue niet waar de contactgegevens moeten worden opgeslagen. Zo kun je voor elk product of dienst en elke weggever een aparte maillijst maken. Mijn advies is om dat alleen te doen als het echt moet. Anders heb je straks veel verschillende lijsten wat voor verwarring zorgt binnen je Mailblue account. 

Links in je Mailblue dashboard vind je ‘contactpersonen‘. Klik op het pijltje erboven op ‘navigatie tonen‘ zodat je de optie ‘lijsten‘ tegenkomt. Daar klik je op en maak je een nieuwe lijst aan. Met deze lijst hoef je verder nog niks te doen. Je gebruikt deze lijsten vooral om te koppelen aan je formulieren, nieuwsbrieven en automatiseringen.

Mailblue op je website via een formulier

Om Mailblue aan je website te kunnen koppelen heb je formulieren nodig. Die maak je aan binnen Mailblue en koppel je door middel van een code. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, want het maken van een formulier doe je aan de hand van het drag & drop systeem en vervolgens vertelt Mailblue hoe je de code op je website zet. 

In je Mailblue dashboard zie je aan de linkerkant;

 • Contactpersonen
 • Campagnes
 • Automatiseringen
 • Website
 • Rapporten

Zodra je op ‘website‘ klikt krijg je in het rijtje ernaast ‘formulieren‘ te zien. Daar kies je voor ‘maak een nieuw formulier’.

Volg deze stappen:

 • Geef je formulier een naam
 • Actie = inschrijven voor een lijst
 • Selecteer je lijst
 • Je kunt nu alle velden in het getoonde formulier aanpassen. Schrijf een titel en omschrijving. Let op! Als je deze beide verwijdert kun je die niet meer terugkrijgen. Je zult dan een nieuw formulier aan moeten maken
 • Scroll in het rechterveld bij alle formuliervelden die je kunt toevoegen naar beneden tot je ziet staan; aangepaste velden. Klik daar op het plusje
 • Geef het de naam ‘akkoord’ of ’toestemming’ o.i.d. Hier ga je namelijk vragen om toestemming om mails te sturen nadat ze je weggever hebben aangevraagd
 • Kies hier voor checkbox en vul qua tekst in; ‘ik geef toestemming om mails te ontvangen over ”jouw vakgebied”. 
 • Sleep vervolgens dit veld naar je formulier, helemaal onderaan
 • Plaats andere velden die je nodig hebt en pas je knopkleur aan. Dit kan namelijk alleen in Mailblue, niet op je website
 • Wil je geen activecampaign branding? Ga dan naar ‘stijl’ en vervolgens helemaal onderaan ac branding. Daar klik je op ‘uit’
 • Nu kun je rechtsboven klikken op ‘integreren’ omdat je daar de code krijgt die je op je website kunt plakken
 • Kopieer de code bij ‘eenvoudig insluiten’ en plak die in een shortcode widget op je website. Sla de pagina van je website op en als het goed is zie je het formulier!
Mailblue op je website

Automatiseringen instellen

Nu je je formulier hebt aangemaakt en je lijsten klaar zijn, kun je door naar automatiseringen instellen. Dat doe je bijvoorbeeld voor weggevers zodat inschrijvers meteen je weggever gestuurd krijgen en ze daarna ook een aantal mails automatisch gestuurd krijgen. Dat scheelt jou veel tijd, maar het levert je ook meer sales op. Deze geautomatiseerde mails kun je vanuit een strategie opstellen, waarbij je een mooie mix maakt van persoonlijk zijn, goede tips weggeven en een opbouw naar een actie voor je aanbod. Zo kun je ook nooit vergeten te mailen en blijf je on top of mind. 

Automatiseringen instellen doe je zo:

 • Ga links in je Mailblue dashboard naar ‘automatiseringen’. Het is het blokje met die 2 blokjes eronder
 • Kies rechtsboven voor ‘Maak een automatische serie’
 • Kies voor ‘begin vanaf het begin’
 • Bij ‘select een trigger’ kies je voor schrijft zich in voor een lijst. Of een andere als je een andere actie wilt starten uiteraard
 • Je selecteert de lijst en kiest voor ‘voeg een start toe’. Daar kies je voor ;stuur een e-mail’
 • Hier maak je vervolgens een mail aan die ze ontvangen. Daar kun je dan het bestand in toevoegen (je weggever) en jezelf introduceren
 • Vervolgens kun je steeds via het plusje onder de mail(s) meer mails toevoegen en wachttijden. Waarbij je er bijvoorbeeld voor kiest om er steeds 4 dagen tussen te laten voordat ze de volgende mail ontvangen

Losse campagnes versturen

Losse campagnes zijn fijn voor als je tussendoor een nieuwsbrief wilt versturen wat niet in een automatisering hoef te zitten. Deze kun je ook inplannen dus hoef je niet meteen te verzenden. Campagnes zijn altijd gekoppeld aan een lijst binnen Mailblue, dus kun je niet aan 1 persoon los verzenden. (tenzij je een lijst met maar 1 persoon hebt) Het is dus geen vervanging voor je mailbox.

Een losse nieuwsbrief versturen:

 • Links in je Mailblue dashboard klik je op het envelopje
 • Kies voor ‘maak een campagne’
 • Geef het een naam en kies een lijst
 • Nu kun je kiezen voor een template of voor basic waarbij je zelf een template ontwerpt. Je maakt gebruik van het drag & drop systeem net zoals bij het maken van een formulier 
 • Zodra je klaar bent kies je voor afronden. Je gaat ‘m of nu verzenden of inplannen voor later. Scroll naar beneden zodat je een datum kunt kiezen. Met ‘afronden’ zorg je ervoor dat het wordt ingepland. En met ‘nu verzenden’ wordt ‘ie uiteraard meteen verstuurd naar iedereen in de lijst
 • Je kunt ook eventueel een testmail naar jezelf sturen om te kijken hoe je mail eruit ziet
webdesignbureau

Meer weten over e-mailmarketing?

Dat leer ik ondernemers in mijn House of BOLD websites membership. Zelf bepalen hoe snel je door de modules gaat, je netwerk uitbreiden door met elkaar te connecten in de community én jouw website als extra medewerker leren inzetten. Door middel van e-mailmarketing, passief inkomen en affiliate marketing. Dan kun jij Mailblue niet alleen koppelen aan je website, maar kun je ook starten met segmenteren en meerdere funnels aanmaken voor je doelgroep. Lees er meer over via onderstaande knop!

Webdesignbureau nieuwsbrief
NU METEEN AAN DE SLAG MET jE WEBSITE? Download dan mijn gratis SEO e-book

Download je gratis e-book ‘hoger in Google in 7 stappen’ en ga actief aan de slag met je vindbaarheid. Zo kun je al binnen 3 maanden veel beter zichtbaar worden en starten met een stabiele omzet via je website.