Mailinglijst opbouwen

Een mailinglijst opbouwen doe je om een relatie op te bouwen met je bestaande klanten en om nieuwe klanten te werven. Of misschien vind je het gewoon leuk om updates over je bedrijf te delen. Hoe dan ook, jij wilt je mailinglijst opbouwen zodat je jouw content met zoveel mogelijk mensen kunt delen. Ik vertel je er hier iets meer over.

Mailinglijst opbouwen

De doelen voor je mailinglijst

Een mailinglijst kun je dus voor verschillende redenen gebruiken en het kan je op verschillende manieren meer klanten opleveren. Dat is altijd fijn als je een eigen bedrijf hebt! Nieuwe klanten zijn dan dus je doel. Een ander doel voor je mailinglijst kan zijn, het verkopen van je producten als je bijvoorbeeld een webshop hebt. Regelmatig je acties onder de aandacht brengen en ze aan je webshop herinneren. 

Een mailinglijst kan je ook gebruiken voor online challenges of webinars die je organiseert. Deze kun je dan koppelen aan Facebook of Google ads en zo op die manier deelnemers werven. Je deelnemers komen dan in je maillijst terecht zodat je ze op de hoogte kunt houden van de challenge of webinar, je kunt ze mailen tijdens de challenge en erna. Zo kun je ze na de actie 1 van je producten of diensten proberen te verkopen.

Op welke manieren kun je jouw mailinglijst opbouwen

Gelukkig zijn er heel veel manieren om je mailinglijst uit te breiden. De meest voor de hand liggende is je eigen website. Plaats een knop waarbij bezoekers zich makkelijk kunnen inschrijven. Dit werkt natuurlijk wel beter als je voldoende bezoekers ontvangt. Vergeet daarom niet aan je SEO te werken.

Daarnaast uiteraard je social media kanalen gebruiken of betalen op social media om inschrijvers te regelen. Je kunt zoals eerder genoemd gaan adverteren op Facebook als je bepaalde acties hebt lopen waar je deelnemers voor wilt regelen. 

Heb je een eigen Youtube kanaal? Nog beter! Video’s doen het heel goed en zo heb je een extra kanaal om je nieuwsbrief of gratis e-book o.i.d. te promoten.

Hieronder nog even op een rijtje de opties om je lijst aan te vullen:

Ik noemde dus net je SEO. SEO zorgt voor meer gratis bezoekers via Google. Heel erg de moeite waard dus om je in te verdiepen. Zelf geen idee hoe dit moet? Kijk dan via onderstaande knop hoe ik jouw website vindbaar kan maken.

Mailinglijst

Passief inkomen

Als je het goed doet en zoveel mogelijk automatiseert met je mailinglijsten, kun je dit straks zien als passief inkomen. Vaak hoef je dan maar 1 handeling uit te voeren en hoef je daarna helemaal niks meer te doen. Bijvoorbeeld het opzetten van een goede Facebook advertentie of werken aan je SEO. (oke SEO is niet een eenmalig iets, maar zorg in ieder geval dat de basis goed zit, dan kom je al heel ver) 

Zodra die eerste stap dan helemaal ready to go is, moet je ook wel zorgen dat je mailings helemaal in orde zijn. Dus ik heb een beetje gelogen, het is niet maar 1 handeling. Het zijn er dus eigenlijk 2. Want je kunt wel een mailinglijst hebben, maar als je vervolgens geen mails typt die je regelmatig naar de lijst stuurt, gebeurt er alsnog niks. Het is daarom verstandig om een strategie te maken voor je mailings en je mails vooraf in te stellen. Zet je jouw mailinglijsten in voor je online cursus of online boek, of in ieder geval iets waarbij je eigenlijk niks meer hoeft te doen bij aankoop? DAN is het dus passief inkomen. Lekker achterover leunen terwijl de nieuwe klanten zich bij je aanmelden. Heerlijk.

Stuur een e-mail!

Benieuwd hoe ik jou zou kunnen helpen met je mailinglijst? Stuur een mailtje, dan sparren we even.

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life