DRAWING MONKEY

Webdesign bureau Drawing Monkey maakt converterende websites

Meer klanten aantrekken

Ben jij een starter en wil je meer klanten aantrekken? Of misschien ben je al een tijdje ondernemer maar komen de nieuwe leads nog niet voldoende binnen. Wij geven je hier wat tips om meer klanten aan te trekken!

Meer klanten aantrekken met je website

Om meer klanten aan te trekken kun je uiteraard je eigen website inzetten. Als je deze op de juiste manier inzet kun je er heel veel nieuwe klanten door krijgen. 

De eerste stap om van je bezoekers een klant te kunnen maken is om alles te weten te komen over je doelgroep. Door teksten te plaatsen die jouw doelgroep aanspreken, een huisstijl te hebben die aansluit bij je doelgroep en de juiste klantreis voor ze in te stellen, zorg jij voor echte binding. 

Gebruik je website dus niet alleen als visitekaartje, maar richt het op de juiste manier in zodat je er zoveel mogelijk sales uithaalt.

Uitgebreide SEO

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je hoog scoort in Google en je gratis bezoekers op je website krijgt. Om jouw website op de eerste pagina van Google te krijgen zijn er een aantal onderdelen waar je maandelijks aan moet werken. SEO heeft 3 pijlers wat voor een hoge ranking zorgt: content, techniek & autoriteit.

Goede zoekwoordenanalyse uitvoeren

Om goede SEO content te kunnen schrijven is het noodzakelijk dat je een uitgebreide zoekwoordenanalyse uitvoert. Hierbij kijk je naar het probleem van je doelgroep en ga je gericht zoeken naar welke zoekwoorden er het meeste worden gebruikt als er naar een oplossing voor dit probleem wordt gezocht. Volg je het nog? Top! Kijk dus naar zoektermen waar voldoende zoekvolume op zit. Dit kun je doen via tools als Semrush, Ubersuggest en SE Ranking.

SEO techniek

Het is belangrijk dat de techniek van je website helemaal top is. Anders kun je schrijven wat je wilt, maar ga je niet hoger ranken. Kijk dus onder andere naar de snelheid van je website en of er errors zijn door bijvoorbeeld dode linkjes.

Autoriteit door backlinks

Regel zoveel mogelijk relevante en kwalitatieve backlinks. Hierdoor stijg je snel in Google. Backlinks zijn externe linkjes. Dus externe websites die naar jou website verwijzen.

google search console

Wil jij ook meer klanten aantrekken?

Download ons gratis e-book 'hoger in Google in 7 stappen'

Bezoekers naar je website sturen via social media

Probeer je bedrijfsaccounts van je social media zoveel mogelijk in te zetten om bezoekers en dus potentiële klanten naar je website te sturen. Schrijf je nieuwe blogs? Zorg dat je daar een linkje over op je Facebook en/of Instagram plaatst. Om je gehele blog te kunnen lezen moeten ze naar je website. Eenmaal daar aangekomen, zorg jij dat ze ook andere pagina’s van je website gaan bekijken. 

Voor je SEO is het ook super goed om social media in te zetten. Zorg dus dat je dit meeneemt als je een content kalender maakt. Wees overal genoeg aanwezig.

Meer klanten aantrekken door aanwezig te zijn op social media
Adverteren via social media

Het is dus goed om social media actief in te zetten wat betreft je content. Maar wat ook een hele goede manier om meer klanten aan te trekken, is om te gaan adverteren op Facebook en Instagram. Zet bijvoorbeeld een gratis weggever in, in de vorm van een gratis e-book of checklist die mensen kunnen downloaden. Om dit te kunnen downloaden moeten ze hun mailadres bij je achterlaten en komen ze in jouw salesfunnel terecht en zijn het potentiële klanten voor je diensten/producten.

Meer klanten aantrekken d.m.v. een nieuwsbrief

Plaats een tool op je website waarbij bezoekers zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief. Hetzelfde principe als hierboven waarbij inschrijvers terechtkomen in je salesfunnel en je ze met regelmaat een mail kunt sturen. Uiteraard zorg je dat je ook je aanbod mailt. Een nieuwsbrief is een hele goede manier om een relatie op te bouwen met je potentiële klanten.

Stuur een e-mail!

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen met het aantrekken van meer klanten? Stuur ons een mailtje en we plannen een korte call met je in. Geheel vrijblijvend.

We reageren altijd binnen twee werkdagen

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life