Een goede meta discription schrijven

Je meta discription is belangrijk voor je SEO én voor het klikgehalte van je pagina’s. Ik vertel je hier hoe je een effectieve pagina omschrijving schrijft voor Google en je bezoekers.

Wat is een meta discription?

Makkelijk gezegd, is de meta discription de omschrijving die je in Google ziet. Dus als jij als bezoeker iets intypt in Google, krijg je een lijst met websites/artikelen te zien. Bij die websites zie je een omschrijving staan waar dat artikel over gaat. Dát is de meta discription. En hoe onbelangrijk dat ook lijkt, dat is het zeker niet. Je meta discription bepaalt namelijk ook of iemand wel of niet op jouw pagina klikt. Want als jij op die eerste pagina in Google staat maar niet per se op nummer 1, moet je het sowieso hebben van je titel en omschrijving. De moeite waard dus om hier even voor te zitten.

Welke onderdelen zijn belangrijk voor je meta discription?

Je omschrijving hoef je niet heel ingewikkeld te maken, maar heeft wel een aantal onderdelen die onmisbaar zijn. Zo heb je het zoekwoord van die pagina die uiteraard in je discription moet staan, een korte maar pakkende omschrijving waar je pagina over gaat en als het lukt ook nog een goede call to action. Dus sluit je discription af met een goede zin of woord waarmee je ze aanspoort op je website te klikken. 

Kijk even naar je concurrenten en met name de websites die op nummer 1 en 2 staan. Wat kun je daar van leren en wat kun jij nog beter in jouw omschrijvingen doen?

Meta discription

Hoe start je met het schrijven van de omschrijving?

Zoals genoemd moet je zoekwoord in je omschrijving. Voer daarom eerst een uitgebreide zoekwoordenanalyse uit. Daarna kun je een keywordmap maken van al je pagina’s van je website. Aan je pagina’s koppel je geschikte zoekwoorden. Het liefst zoekwoorden met veel zoekvolume en weinig concurrentie. Dan scoor je het snelst hoog in Google. Tijdens het maken van een keywordmap kijk je ook naar alle Marketingfases. Zo heb je namelijk bezoekers in de oriëntatiefase, de beslisfase de aankoopfase, en de fase na de aankoop. Dit is waar je je kopers wilt enthousiasmeren om je aan te prijzen bij anderen.

Welke onderdelen zijn er naast je discription nog meer belangrijk?

SEO en dus je vindbaarheid in Google bestaat uit meer dan alleen een goede meta discription schrijven. Hieronder even kort samengevat waar je nog meer op letten:

Hoe weet je of je een goede meta discription hebt geschreven?

Als alle punten uit de eerder genoemde alinea’s verwerkt zijn kun je er eigenlijk vanuit gaan dat je meta discription goed is geschreven. Mijn advies is om na een maand ongeveer een SEO scan uit te voeren op je website. Je ziet dan of je meta discriptions goed worden gekeurd door/in Google. Een gratis SEO scan kun je uitvoeren in Semrush en ubersuggest. Houd er wel rekening mee dat Google al je toevoegingen en wijzigingen moet verwerken en dat kan een aantal weken duren. 

Hoe zwaar telt je omschrijving?

Je discription telt zwaar mee voor je ranking. De 3 pijlers content, techniek en autoriteit tellen allemaal mee en alles wat daaronder valt. De content die je in Google ziet (titel en omschrijving) dus ook.

Yoast plugin voor WordPress

Maak je gebruik van WordPress? Is sowieso goed voor SEO! Maar je kunt dan ook gebruikmaken van handige SEO plugins. Eentje daarvan is de Yoast plugin. Daarmee kun je per pagina van je website checken hoe je meta discription is ingesteld. Met het groene balkje zie je of je het volgens de plugin goed hebt gedaan.

Stuur een e-mail!

Lijkt het je na het lezen van dit artikel alsnog te lastig? Dan help ik je graag met je SEO. Stuur me een mailtje, dan kunnen we even sparren over de mogelijkheden.

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life