Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

ONLINE SEO CURSUS

Leren hoe je binnen 3-6 maanden uitstekend vindbaar kunt zijn

Tijdens deze online SEO cursus leer je in simpele en duidelijke stappen meer bezoekers naar je website te trekken, en nog veel belangrijker; hoe je van deze bezoekers nieuwe klanten maakt. 

(veel) Meer organisch verkeer en minder uitgeven aan advertenties, een geoptimaliseerde en beter werkende website en altijd zelf in controle. Je leert hier hoe je je website op verschillende manieren zichtbaar maakt en hoe je een band met je bezoeker opbouwt. Zo kun je er zelf voor zorgen dat je de investering ook weer terugverdient. 

”An investment in knowledge pays the best interest”    – Benjamin Franklin

over seo leren

In deze online SEO cursus leer je

De stappen naar een goede online zoekwoordenstrategie

in deze SEO cursus leer je hoe je een goede doelgroep-, concurrentie- én zoekwoordenanalyse maakt. Vanuit hier maak je een zoekwoordenstrategie die ervoor zorgt dat jij ook echt gevonden wordt. Daarnaast ga je kijken naar welke zoekwoorden geschikt zijn voor jouw website, maar er ook voor zorgen dat je producten of diensten verkoopt

Hoe je teksten schrijft waarmee je bij Google én je doelgroep scoort

Leren in welke marketingfases jouw doelgroep zich bevindt en hoe je hier met je teksten op in kunt spelen. Veel inspiratie voor nieuwe teksten zodat je moeiteloos minimaal 1 SEO blog per week kunt schrijven

Hoe je de effectiviteit van je teksten meet

Je leert Google analytics in te stellen en de resultaten van je website te meten. Ook kun jij tijdens en na deze cursus probleemloos je SEO resultaten meten binnen Google Search Console. Constant kunnen zien wat jouw investering je oplevert dus

Hoog ranken in Google door deze online SEO cursus

Dit is uiteraard één van de resultaten die jij wilt behalen met SEO. Volg jij de stappen van de SEO cursus en blijf je goede content plaatsen? Dan ga jij hoog ranken in Google

Vraag jij je telkens af hoe je aan meer bezoekers op je website kunt komen?

  • Omdat je te weinig bezoekers via Google binnenhaalt kies je ervoor om Google advertenties of Facebook advertenties in te zetten. Hier ben je minimaal 100-300 euro per maand aan kwijt en je had er meer van verwacht
  • Je weet dat SEO goed is voor gratis verkeer maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Alle informatie die je tegenkomt is veel te overweldigend. Je stelt het dus maar steeds uit
  • Je hebt het idee dat je maar wat doet en dit levert veel stress op. Want waar blijven de resultaten? SEO is tot nu toe dus vooral frustrerend geweest
online seo cursus
SEO

Jouw plan van aanpak

Heb je al nagedacht over hoe SEO wél voor jou kan werken? Misschien heb je nu geen geld om te investeren.. Of je denkt dat je eerst nog andere onderdelen af moet hebben voordat je aan de slag kunt met een online SEO cursus.

Maar weet je, het is nooit het juiste moment. Toen ik begon met het volgen van cursussen was het ook niet het juiste moment. Ik had mijn website nog niet eens helemaal af. Ik was er niet klaar voor, maar toch heb ik het gedaan. Vandaag is het beste moment om te starten. Iedere dag die erbij komt zorgt er alleen maar voor dat het nog langer duurt voordat je het leven kunt leven waar je van droomt.

Misschien loop je nu vast met je bedrijf omdat je weinig nieuwe bezoekers en klanten krijgt of geen structuur hebt tijdens het toepassen van zoekmachine optimalisatie. Of misschien heb je niet genoeg geld om te kunnen uitbesteden of investeren. Of misschien begrijp je technische SEO niet. Dan ben je er juist klaar voor om de volgende stap te zetten. Als je op dezelfde manier door blijft gaan als wat je de afgelopen periode deed, dan zal er niets veranderen.

Na het volgen van deze online SEO cursus

1.

Heb je het gehele proces voor een goede SEO strategie in kaart en uitgewerkt en kun jij je gaan richten op wat je echt leuk vindt

2.

Wordt jouw website/shop als autoriteit gezien in jouw vakgebied en nemen potentiële klanten contact met jou op

3.

Hoef je niet meer dagelijks te zoeken naar SEO tips op Google en Youtube om te scoren met je website

4.

Houd je meer budget over door minder aan advertenties uit te geven

Wat levert de online SEO cursus op

Vanaf ongeveer 0-3 maanden scoren op jouw zoekwoorden, naamsbekendheid creëeren, goed te vinden zijn en bezoekers binnen zien stromen.

Echt goede SEO resultaten laten helaas een beetje op zich wachten, maar gelukkig is het mogelijk om zelfs binnen enkele dagen al resultaat te behalen.  Korte termijn resultaten behaal je door long-tail zoektermen te gebruiken. Dit zijn lange zoektermen die minder vaak gebruikt worden, maar toch voor genoeg bezoekers zorgen als je er meerdere gebruikt.

Cursisten en hun resultaten!

online seo cursus

Nog meer mooie resultaten

Online seo cursus review
online seo cursus feedback

”En hoewel het voor SEO altijd lastig is om specifieke resultaten te beloven. Kan het niet anders dan dat je na het afronden van deze SEO cursus flinke resultaten gaat behalen en je website omhoog schiet in Google.”

Review van SEO specialist Rob IJszenga. 

De inhoud van de online SEO cursus

Hoe werkt Google's algoritme

Leer hoe Google werkt zodat je ook snapt hoe je bovenaan blijft staan.

Het opzetten van de juiste SEO strategie

Stap voor stap leren hoe je de juiste SEO strategie opzet en kunt uitwerken om binnen no time hoog te scoren. Onderdeel hiervan is het maken van een contentstrategie.

Uitgebreide zoekwoordanalyse

Leren welke woorden relevant zijn voor jouw bedrijf en waar je goed mee kunt scoren. (bij Google én je doelgroep) Daarnaast leer je stap voor stap hoe je SEO tools kunt gebruiken en keyword scores kunt lezen.

Doelgroepanalyse

Leer je doelgroep beter te begrijpen door te onderzoeken in welke marketingfase ze zich bevinden, hoe jij daar met je content op in kunt spelen en waar ze behoefte aan hebben.

Opzetten en gebruiken van een Google analytics en Google Search account

Stap voor stap leer je hoe je de resultaten van je website kunt meten en hoe je SEO doelen kunt instellen op je account.

Mobile friendly

Je scoort alleen hoog in Google als je website ook mobielvriendelijk is. daarom leer je jouw omgeving mobile proof te maken.

Linkbuilding

Een stappenplan voor het gebruiken van linkbuilding op je website. Interne, externe en backlinks komen aan de orde.

Content optimalisatie

Het optimaliseren van de content op al je pagina’s. Je leert je afbeeldingen en video’s te  optimaliseren en de structuur op je pagina’s optimaal in te delen.

Technische SEO

Leren hoe je je website sneller maakt, errors verwijderd en gewoon over z’n geheel beter laat werken.

Online seo cursus inhoud

Tijdens de online SEO cursus krijg je toegang tot

10 modules met SEO lessen

Via de 10 modules leer je van begin tot eind een goede SEO strategie opzetten. Tijdens elke module behandelen we een ander onderwerp. Zo houd je overzicht en kun je zelf je voortgang bijhouden. Daarnaast ontvang je af en toe een bericht ter motivatie.

Opdrachten en quizzen

De opdrachten per module voer je uit voor je eigen website/shop. Zo zie je meteen wat wel en niet werkt. Je kunt zelf de keuze maken om een opdracht in te sturen voor feedback. Zo kun je bijvoorbeeld je zoekwoordenstrategie laten checken voor eventuele aanvullingen.

Online werkboeken

Bij een aantal modules krijg je online werkboeken die je kunt gebruiken om notities te bewaren. Zo kun je die inzetten bij je doelgroep of concurrentie analyse en kun je daar ook je zoekwoorden noteren voor toekomstige artikelen die je gaat schrijven.

Online begeleiding

Je studeert wel zelfstandig, maar staat er zeker niet alleen voor. Vragen kun je altijd van maandag – vrijdag mailen. Even sparren is ook geen probleem!

Wat kost deze online SEO cursus

Onderzoek wijst uit dat organisch verkeer voor 6% meer conversies zorgt. Als je Google Advertenties gebruikt in plaats van SEO ben je gemiddeld 300 euro per maand kwijt voor goede resultaten. SEO is niet alleen goed voor gratis verkeer en meer sales, je krijgt er ook een beter werkende website door. 

Schakel je een extern SEO bureau in? Dan zijn de gemiddelde kosten: €350 – €450 per maand.

Normaal kost de online SEO cursus 495 euro excl btw, maar je kunt nu gebruikmaken van de welkomstkorting van ruim 45%. Je investeert daarom nu eenmalig maar 265 euro excl btw.

Over mij

Uit ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om klanten via het internet te vinden. In 2015 startte ik mijn bedrijf en had geen idee hoe ik aan mijn eerste klanten moest komen. Ik plaatste steeds oproepen op freelance websites, deelde visitekaartjes uit en probeerde veel te netwerken. Veel stress en weinig succes.

Inmiddels weet ik dat je met de juiste SEO strategie veel organisch verkeer naar je website kunt trekken en steeds makkelijker je website voor je kunt laten werken. De juiste doelgroep aantrekken, waar je ook echt wat aan hebt. 

In 2015 ben ik mijn bedrijf gestart wat ik altijd naast fulltime banen heb gedaan. Na 4 maanden sinds ik mijn SEO strategie heb toegepast ben ik in 2020 gestopt met werken voor een baas en werk ik met veel plezier aan mijn bedrijf. Het was een flinke investering qua tijd en moeite, maar nu kan ik op een rustige en fijne manier veel makkelijker bezoekers ontvangen en nieuwe klanten verwelkomen. Dit is voor mij ultieme vrijheid en daar help ik jou ook graag mee.

Aan je bedrijf werken wordt zoveel leuker wanneer je minder stress hebt om nieuwe klanten te vinden. Met organisch verkeer zorg je dat nieuwe leuke klanten contact met jou opnemen zodat jij veel meer rust ervaart en je website werkt zoals hij hoort te werken.

online seo cursus
Voor wie is deze online SEO cursus geschikt?

Deze SEO cursus is geschikt voor ondernemers die via het internet meer klanten willen krijgen en hun bedrijf willen opschalen. Je hebt al een website of webshop en wilt doorgroeien met je bedrijf met (veel) meer organisch verkeer. Je bent bereid tijd en moeite te investeren in het optimaliseren van je website/shop en begrijpt dat SEO geduld nodig heeft. Jij wilt niet meer stressen rondom het vinden van nieuwe klanten, maar wilt dat leuke nieuwe klanten JOU vinden en contact opnemen met jou.

Waar kies jij voor?

Laat je je website of shop zoals hij nu is en hoop je dat verkeer vanzelf komt, schakel je een bureau in waarbij je afhankelijk bent van een ander of ga je zelf aan de bak? Het is helemaal aan jou, het is jouw bedrijf. Mocht je voor de laatste optie kiezen sta ik klaar om je te helpen. We gaan dan samen aan je SEO werken en zorgen dat je op korte termijn omhoog schiet binnen Google. Want tijdens deze SEO cursus kun je opdrachten insturen voor feedback en denk ik actief met je mee over het aanscherpen van de klantreis op je website.

Veelgestelde vragen over de online SEO cursus

Als je je nu aanmeldt kun je meteen van start!

Hoe lang je over de cursus duurt ligt helemaal aan jezelf. Je kunt rustig de tijd nemen of je voert per week een opdracht uit. Er zijn 10 modules, dus ben je dan 10 weken bezig. Aan het einde van de 10 weken zou je al resultaten kunnen zien!

Er zit geen einddatum op deze cursus. Zolang het bedrijf Drawing Monkey bestaat kun jij gebruikmaken van de cursus. 

De eerste resultaten kun je al zelfs na een paar dagen zien. Dit is vooral het geval bij het gebruik van longtail zoektermen. De beste resultaten zie je na ongeveer 3 maanden als je alle stappen volgt en regelmatig content plaatst en optimaliseert

Je kunt betalen via IDEAL of creditcard

Als je per week een module uitvoert ben je ongeveer 2 uurtjes per week bezig.

Je kunt van maandag t/m vrijdag je vragen mailen. Ook krijg je regelmatig feedback op je ingestuurde opdrachten (als je daarvoor kiest) en kun je altijd mailen als je ergens over wilt sparren.