Webdesignbureau

Online vindbaar worden

Je wilt waarschijnlijk online vindbaar worden voor nieuwe klanten. Een website (laten) maken is dan niet voldoende, want hoe vinden ze die? We gaan daarom kijken naar welke opties je hebt om niet alleen je website maar heel je bedrijf beter vindbaar te maken.

Hoog in Google met je website

Online vindbaar worden met je website

Als je website live staat is het belangrijk constant te blijven werken aan je SEO> zoekmachine optimalisatie. Met SEO kun je veel gratis bezoekers op je website ontvangen, als je maar maandelijks nieuwe SEO content plaatst en ervoor zorgt dat de techniek van je website picobello blijft. Daarnaast is het belangrijk om kwalitatieve backlinks te ontvangen. Backlinks zijn linkjes van externe websites die naar jouw website verwijzen. 

Investeer dus in SEO door zelf je website te optimaliseren of het door een ander te laten doen. Lees hier hoe je hoog in Google kunt komen te staan met je website.

Online vindbaar worden via social media

Je kunt je website promoten via je social media kanalen en gewoon je hele bedrijf onder de aandacht brengen. Plaats je een nieuwe blog of dienst/product op je website? Dan kun je een linkje op Facebook en instagram plaatsen die ernaar verwijzen. Zorg dat je huisstijl van je website en social media kanalen mooi op elkaar aansluiten en je echt waarde deelt. Zo bouw je een relatie op met je volgers en verwijs je potentiële nieuwe klanten naar je website.

Online vindbaar door verwijzingen van oude klanten

Mond tot mond reclame is fantastisch en werkt super goed om nieuwe klanten te vinden. Online kan dit natuurlijk ook gewoon. Zorg dat als jij bijvoorbeeld een website of logo voor iemand hebt gemaakt, ze naar jou verwijzen op hun social media of website.

Online vindbaar worden door affiliate Marketing

Moet je nog even wachten op SEO resultaten en heb je nog niet genoeg volgers op social media? Dan is het fijn als je ook op andere manieren online vindbaar kunt worden. Je kunt door affiliate marketing ervoor zorgen dat andere mensen naar jouw producten en diensten verwijzen en het op deze manier verkocht wordt. Zij krijgen dan een percentage over de sale die jij via hun maakt.

Affiliate netwerken

Er zijn verschillende netwerken waar je je bij aan kunt melden. Zij hebben meerdere bloggers die een groot bereik hebben en die jouw product of dienst dus kunnen promoten. Jij hoeft je alleen maar aan te melden en uit te leggen wat jouw product of dienst inhoudt. Ook geef je aan hoeveel een blogger ontvangt voor elke sale die er wordt gemaakt. Een goede affiliate netwerk is bijvoorbeeld Paypro.

Eigen affiliate plaatsing

Als je liever niet via een omweg je affiliate marketing regelt, kun je er ook voor kiezen het zelf op te zetten. Regel gewoon een commissie onderling met mensen uit je netwerk. 

Google ads

Een andere goede optie voor je online vindbaarheid is het inzetten van Google advertenties. Je betaalt per aantal kliks op je advertentie. Dit is dus een duurdere optie om vindbaar te worden maar je zorgt wel voor (veel) verkeer naar je website.

Stuur een e-mail!

Ben jij benieuwd hoe wij jouw website of webshop beter online vindbaar kunnen maken? Stuur ons dan en mailtje. We hebben je website binnen no time geoptimaliseerd.

We reageren altijd binnen twee werkdagen

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life