Een passief inkomen genereren

Een passief inkomen genereren door middel van je eigen website. Meer vrijheid, inkomsten en geluk in je bedrijf.

Waarom wil je een passief inkomen?

Je hebt een eigen bedrijf en wilt meer zekerheid door een vast inkomen te regelen. Of misschien werk je in loondienst maar wil je daar langzaam uit. Dan kan passief inkomen ervoor zorgen dat jij straks die stap kunt zetten. Of wil je gewoon extra geld verdienen naast je studie of om te shoppen? Who cares.. jij wilt aan de slag met een passief inkomen. Maar het is wel goed voor jezelf om je eigen doelen te achterhalen. Want dat is waar je je motivatie vandaan gaat toveren als je het even niet meer ziet zitten.

Bedenk dus eerst welke doelen je hebt tot in detail. Bijvoorbeeld hoeveel je wilt omzetten met passief inkomen en binnen hoeveel weken/maanden je dit voor elkaar wilt krijgen. Probeer wel realistisch te blijven.

Waar ligt jouw passie?

Ook al is het hele idee achter passief inkomen dat je er weinig tot geen omkijken naar hebt.. het is wel handig als je er enig affiniteit mee hebt. Met het onderwerp waar jij dus geld mee gaat verdienen. Op die manier heb je meer inspiratie en gaat het opzetten van je idee veel makkelijker.

Als je een eigen onderneming hebt is dit onderdeel makkelijker. Bekijk wat voor diensten of producten je nu aanbiedt. Wellicht kun je er 1 van opsplitsen, zodat je er een goedkopere versie van kunt verkopen. Als je een online programma aanbiedt kun je bijvoorbeeld een e-book schrijven over een aantal onderdelen en daar een kleine vergoeding voor vragen. Deze is dan ook makkelijker te verkopen. 

Als je geen onderneming hebt kun je kijken naar je hobby’s, of andere bezigheden die jou energie geven. Wat vind je leuk? Dat maakt het schrijven over je product of dienst voor je passief inkomen ook leuker.

Passief inkomen genereren

Hoe krijg je een passief inkomen?

Een passief inkomen kun je gelukkig op verschillende manieren krijgen. Het begin is waar je het hardste moet werken, maar daarna ga je er de vruchten van plukken. 

Hier een aantal manieren waarop je je passief geld kunt verdienen:

Hoeveel kun je verdienen met passief inkomen

Hoeveel je kunt verdienen met passief inkomen ligt 100% helemaal aan jou. Aan hoeveel werk je er zelf in stopt en wat je precies op hebt gezet uiteraard. Als jij alles goed hebt uitgewerkt en een goed plan hebt gemaak, kun je met bijvoorbeeld een webshop en producten via Bol.com zelfs 5.000-10.000 euro per maand verdienen. Het is dan wel echt alleen passief als je de producten via een warenhuis of iets dergelijks verzend. Op die manier hoef jij ze zelf niet in te pakken en te versturen. 

Met een e-book of basis programma kun je 0-2000 euro per maand verdienen. Ligt helemaal aan de manieren waarop je het promoot. Via SEO kun je bijvoorbeeld veel gratis websitebezoekers krijgen en kun je heel veel verkopen. Dit kan overigens ook via advertenties. Al geldt dit niet volledig als passief inkomen, aangezien je de advertenties moet opzetten en bijschaven.

Een passief inkomen door een online training of programma

Zoals ik eerder heb genoemd kun je een online training of programma verkopen. Dit kun je doen als coach, maar ook als designer of copywriter bijvoorbeeld. Het maakt niet uit wat je voor werk doet, je kunt altijd je kennis in een training stoppen. Maak het toegankelijk voor iedereen door het breed te houden. Hierdoor kun je het veel meer verkopen. Plaats je training op je eigen website, op je social media kanalen en andere online plekken. Werk vervolgens aan je SEO zodat je goed gevonden wordt in Google.

Je e-book verkopen

Zoals hierboven kun je ook een e-book verkopen. Je schrijft een boek vol met je kennis en handige tips & tricks. Ook deze moet weer toegankelijk zijn voor iedereen. En als je het echt goed doet, schrijf je ‘m zo dat je lezer gemotiveerd wordt om nog meer te willen leren. Jij kunt dan je diensten aanbieden en er nóg meer geld aan verdienen.

Webshop producten verkopen

Een webshop is vaak hard werken dus echt passief is het niet. Maar als jij aan dropshipping doet, hoef je zelf geen producten in te pakken en te versturen. Super handig. Dit is alleen een goed idee als je zeker weet dat je leverancier kwalitatieve spullen verkoopt trouwens. Je wilt natuurlijk wel goede service verlenen aan je klanten.

Heb je een webshop met eigen producten? Dan kun je daar een nieuwsbrief op plaatsen zodat je mailadressen kunt verzamelen van potentiële klanten. Op deze manier blijf je onder de aandacht en kun je ze op een ander moment iets verkopen. Maar het echte passieve deel zit in het uitbesteden. Als jouw webshop eenmaal goed loopt kun je bijvoorbeeld PostNL of een ander bedrijf inschakelen om de verzendingen te regelen. Jij hoeft dan alleen de orders door te geven en het klantcontact te onderhouden. Ben je een echte webshopbaas? Dan huur je ook mensen in voor je klantenservice etc.

Stuur een e-mail!

Wil jij een website laten maken die jouw een passief inkomen geeft? Stuur een mailtje, dan sparren we even.

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life