Salespagina die werkt

Een salespagina maken die helemaal aansluit bij je ideale klant, die de perfecte inrichting en lay out heeft en voor snelle verkopen zorgt. Het kan. Als je het meteen goed aanpakt. Want je krijgt maar 1 kans voor een eerste indruk. En het mooie is dat je website een soort verlengstuk van jou in je bedrijf kan zijn. Iets wat keihard voor je werkt en jou op de beste manier promoot bij je doelgroep. Ik help je hier alvast op weg.

salespagina

Een salespagina die bij jou past

Natuurlijk is het nodig om naar je doelgroep te kijken en je website en salespagina daarop te baseren, maar dat is niet waar de basis ligt. De basis ligt bij jou. Kijk daarom eerst naar jezelf en wat jij belangrijk vindt om te vertellen. Je introtekst is het allerbelangrijkste, je eerste alinea tekst op je salespagina. Daar moet in staan wie jij bent en wat je aanbiedt.

Mijn advies is om dit stuk vanuit je hart te schrijven. Zorg dat je je expert status pakt, later op de pagina, maar begin met jezelf te zijn en te laten zien. Daarom zijn afbeeldingen van jezelf ook onmisbaar. Zodra jij connectie maakt en iemand een goed gevoel bij je heeft, is het echt veel makkelijker om er een klant van te maken. Geen pushen en jagen en iemand een hele salespagina lang overtuigen, maar laten zien wie jij bent en wat je te bieden hebt. Door jezelf te laten zien en wat voor iemand het beste bij jou past, trek je ook de mensen aan waarmee je de leukste samenwerkingen hebt. Dat is veel belangrijker dan zoveel mogelijk sales maken.

Een salespagina die bij je ideale klant past

Nu je het stuk over jou hebt verwerkt, is het nog wel goed om te weten dat je introtekst een combinatie zou moeten zijn van iets over jou én over je ideale klant. Je vertelt daar iets over waar je doelgroep mee struggelt zodat ze herkenning voelen. En je sluit het af met wat voor oplossing jij biedt voor hun problemen en waarom dat zo goed bij ze past.

Op andere plekken op je salespagina plaats je nog meer herkenningspunten, ofwel pijnpunten. ‘herken je dit?’, waar je vervolgens bulletpoints noemt met issues van je doelgroep. Op die manier zorg je dat iemand al je teksten leest en zich aangesproken voelt. Zeker als je diensten verkoopt die hoger dan gemiddeld geprijsd zijn. Zodra je over de oplossingen vertelt, heb je de kans om vertrouwen op te bouwen en betrouwbaarheid uit te stralen.

Voer daarom een doelgroepanalyse uit zodat je ook de taal van je doelgroep kunt gebruiken in je teksten. En wil je niet alleen maar foto’s van jezelf plaatsen? Plaats dan ook foto’s van mensen die op je ideale klant lijken. Dat zorgt ook voor herkenning en vertrouwen.

De customer journey

De customer journey op je salespagina gaat over de stappen die iemand neemt op je website. Ook op 1 pagina kun jij bepalen wat jouw bezoeker doet en of hij/zij wel of geen contact met je opneemt. Maar dat lukt alleen als de klantreis goed is ingericht. Daarom is het ook zo belangrijk om je doelgroep goed te kennen.

De indeling van je customer journey bepaalt het succes van je salespagina. Heb je voldoende call to action knoppen geplaatst? En waar staan die? Wat voor teksten staan daarboven en hoe heb je de knop genoemd? Welke kleur gebruik je? Valt het op? Allemaal belangrijke onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat iemand snel contact opneemt of iets van je koopt.

Een complete website

Je salespagina is onderdeel van een complete website. Tenzij je alleen een one pager hebt. Hier ben ik nooit fan van, dus ik zou dat ook nooit aanraden. Vooral omdat het niet goed is voor je SEO, en het is daarnaast ook niet handig voor je conversiepercentage. Want met een one pager heb je een ijzersterke hoofdmenu nodig die gelinkt is aan ankers op de pagina. Zodat je automatisch wordt doorverwezen naar de juiste plek op de pagina. Maar je kunt ook zo weinig kwijt aan informatie.

Ik ben ervan overtuigd dat je website een aparte pagina nodig heeft voor over jou. Waar je uitgebreid over jezelf en je bedrijf kunt vertellen. Dat is 1 van de belangrijkste pagina’s. Op een one pager vind je vaak maar een klein stukje tekst over de eigenaar van het bedrijf. Niet handig. Maak daarom een complete website. Of laat er eentje maken. In mijn ogen is een website laten maken 1 van de slimste investeringen die je kunt doen voor je bedrijf. Vooral omdat niet alleen je salespagina maar je hele website voor veel meer klanten gaat zorgen en tegelijkertijd voor meer tijd. Als je het goed inricht.

Een investering die zichzelf weer terugverdiend

Je salespagina begint dus met een sterke introtekst en een foto van jou. Daarna stukken tekst met pijnpunten en herkenningspunten, en je eindigt met een mooie brug naar je diensten of producten. Voldoende afbeeldingen, taalgebruik van je doelgroep en jezelf zijn. Even kort gezegd, zijn dat de onderdelen die voor meer sales zorgen. Maar je hele website moet 1 geheel zijn. Alles moet mooi op elkaar aansluiten zodat je ook echt betrouwbaarheid uitstraalt.

Wil jij een krachtige website met een effectieve salespagina? Dan help ik je graag. Ik zorg ervoor dat jij gezien wordt en je heerlijk jezelf kunt zijn op je eigen website. Meer klanten en meer vrije tijd.