Wat doet een SEO specialist

Een SEO specialist inschakelen voor klanten via Google

Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist is iemand die je inschakelt om je website te optimaliseren. Deze persoon gaat ervoor zorgen dat je website hoog in Google scoort zodat je op een organische manier aan nieuwe bezoekers en dus nieuwe klanten komt komen.

Omdat werken aan je vindbaarheid niet een eenmalige taak is, werk je vaak maandelijks samen met een SEO specialist. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om je website eenmalig te laten optimaliseren en vervolgens zelf aan de slag te gaan met nieuwe content. Google vindt het namelijk belangrijk dat je maandelijks nieuwe content plaatst. Hoe vaker hoe beter, maar alleen als je content van kwaliteit plaatst.

Wat zijn de werkzaamheden van een SEO specialist?

Elke SEO specialist werkt op een andere manier, maar er zijn een aantal onderdelen die altijd terugkomen en waar aan gewerkt moet worden: 

SEO specialist

Ook op korte termijn hoog scoren

SEO is voor de lange adem, het is onmogelijk binnen een paar dagen op concurrerende zoektermen op positie 1 in Google te ranken. Daarom is het ook iets waar je maandelijks aan moet blijven werken. Toch is het mogelijk om niet per se een half jaar tot een jaar te hoeven wachten tot je iets van resultaten ziet. Onderstaande punten kunnen je mooie rankings op korte termijn opleveren:

Verschil tussen SEO en koude acquisitie

Dit zijn 2 mooie manieren om aan nieuwe klanten te komen. Toch is een gigantisch verschil tussen de 2. Zo is er bij koude acquisitie veel meer sprake van het trekken aan nieuwe klanten, terwijl je bij SEO ervoor zorgt dat ze naar jou toe komen. Ook heb je een veel grotere kans dat de nieuwe klanten die je aantrekt ook echt in je doelgroep horen. Dat doe je door de juiste zoekwoorden te kiezen, maar ook door te bloggen over specifieke onderwerpen waar je ideale klant naar zoekt.

Het is dus voor beide kanten veel werk, maar je merkt vooral verschil aan resultaten. SEO levert je veel meer rust op uiteindelijk en zorgt voor een flow aan bezoekers. Zo kies jij je klant en wordt jij benadert voor een offertegesprek i.p.v. andersom.

SEO specialist
Een passief inkomen door zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie oftewel SEO is een slimme manier om aan een passief inkomen te komen. Gebruik bijvoorbeeld een gratis e-book op je website waar bezoekers zich voor kunnen inschrijven. Op deze manier komen ze op je maillijst terecht en kun je ze vanaf dan je aanbod mailen. Deze mails kun je van te voren schrijven en inplannen. Als je een online cursus of training verkoopt, kun je die tijdens je mailings aanbieden. Als dat eenmaal loopt hoef je er nog maar weinig aan te doen qua werkzaamheden. Niet harder maar slimmer werken dus. Zorg dat je samen met je SEO specialist de juiste zoekwoorden kiest voor de landingspagina van je e-book.

De tarieven van een SEO specialist

Elke SEO specialist rekent andere tarieven maar je kunt er vanuit gaan dat een ervaren SEO specialist tussen de 60-85 euro excl btw per uur vraagt. Ben je op zoek naar een SEO pakket? Dan kun je denken aan maandelijkse bedragen tussen 250-600 excl btw per maand. Het ligt er natuurlijk heel erg aan wat je precies gedaan wilt hebben. 

Het vervolg

Laat je een SEO specialist eenmalig los op je website? Dan kun jij vanaf dat moment mooie blogs gaan schrijven en maandelijks op je website plaatsen. Hoe vaker je dat doet, hoe sneller je stijgt met je ranking. Maar alleen als je een kwalitatieve blog schrijft uiteraard en met voldoende woorden.

Vergeet ook niet te blijven werken aan je backlinks. Dus actief op zoek gaan naar kwalitatieve backlinks uit je branche, waar een link naar jouw website op mag. Dit versnelt de ranking in Google. Doe dit niet te vaak per maand, want anders ziet Google dit als spammen en krijg je een lagere ranking.

Stuur een e-mail!

Wil jij beter vindbaar worden in Google? Schakel mij dan in als SEO specialist. Ik help je graag ook op korte termijn zichtbaar te worden.

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life