Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Een stabiele omzet via je website

Een stabiele omzet via je website zorgt ervoor dat jouw website geen kostenpost is, maar een belangrijke inkomstenbron. Eentje die je als extra medewerker in je bedrijf kunt inzetten. Iets waar je constant op terug kunt vallen en waardoor het niet uitmaakt als je een keer een mindere maand hebt qua 1-op-1 klanten. Sind ik mijn website ook inzet voor passief inkomen en onder andere e-mailmarketing, verloopt mijn salesproces een heel stuk relaxter én heb ik een dag extra vrij kunnen nemen. Een hogere omzet zonder in te leveren op vrije tijd dus. Ik vertel je hier hoe je dat doet, door er maar 2 uur per week aan te werken.

”If you change the way you look at things, the things you look at change.”    – Wayne Dyer

 

Zo is een website niet iets wat je moet hebben omdat je ondernemer bent. Het is iets wat jouw bedrijfsleven een stuk fijner kan maken. Die stabiele omzet waar je van droomt. Wat er voor gaat zorgen dat jij je meer kunt richten op werk wat je écht leuk vindt, of dat je gewoon wat minder kunt gaan werken. Daar heb je wel een stabiele basis voor nodig. Een stabiele, sterke website.

Een sterke website

Die sterke website bouw je in WordPress. Dat is in mijn ogen het beste systeem als je later nog wilt uitbreiden, en je dus een website wilt die met jou en je bedrijf mee kan groeien. Daarnaast is WordPress een fantastisch systeem voor je vindbaarheid. SEO optimalisatie gaat daar een stuk makkelijker in én je kunt gebruikmaken van extra plugins om je website nog beter te laten werken. Zo gebruik je voor bijvoorbeeld je design ook een plugin als je geen codeer skills hebt. Ontwerp een design wat een gevoel opwekt bij je bezoeker. Dan maak je er sneller klanten van. Ik gebruik zelf WordPress en Elementor Pro. Elementor pro bekijk je hier>>

Andere belangrijke onderdelen van een sterke website zijn:

 • De klantreis – jij bepaalt welke stappen iemand neemt
 • Een snelle laadtijd
 • Een mobiel vriendelijke lay out
 • Goede call to action knoppen en teksten
 • Een manier om leads te verzamelen
 • Een simpel en sterk contactformulier
 • Een overzichtelijk en duidelijk menu

Heeft jouw website dit nog niet en vind je het lastig om zelf een sterk design te ontwerpen? Neem dan een kijkje bij mijn templates via onderstaande knop.

Veelgestelde website vragen

SEO en gehele website optimalisatie

SEO zorgt ervoor dat jij op een organische manier veel nieuwe bezoekers krijgt. Klanten vinden jou dus. Eerst de basis van je website goed hebben en dan al je pagina’s SEO optimaliseren. Je kiest een zoekwoord en verwerkt dit vervolgens op alle SEO plekken per pagina. Mijn advies is altijd om je teksten zo persoonlijk mogelijk te maken, maar je wel te houden aan de belangrijke SEO punten:

 • Zorg voor leesbare teksten
 • Stop je teksten niet vol met zoekwoorden. Anders wordt het spam
 • Wissel af met synoniemen
 • Beantwoord alle mogelijke vragen die iemand kan hebben over het onderwerp
 • Zorg voor een snelle website
 • Plaats unieke teksten, geen gekopieerde alinea’s van andere pagina’s of websites
 • Plaats voldoende interne en externe links per pagina

En meer. SEO is vrij uitgebreid maar het kan je ook enorm veel opleveren. Bij mij leveren mijn posities in Google mij elke maand nieuwe inschrijvers voor mijn maillijst in en heb ik pas geleden een website template verkocht. Die bezoeker kwam binnen op zoekterm ‘webdesignbureau’. Dit heeft mij 6-12 maanden geduurd om daarmee in de top 3 in Google te staan maar het levert me nu dus passief inkomen op!

E-mailmarketing koppelen

E-mailmarketing is top als je ook wat meer wilt gaan automatiseren. Want je kunt mails inplannen en toch je aanbod blijven doen. Aan warme leads, want deze mensen zijn allemaal geïnteresseerd in wat je doet. Meer inschrijvers kun je krijgen door:

 • Je website en SEO/vindbaarheid
 • Social media
 • Een gratis weggever
 • Affiliates
 • Advertenties
 • Door een challenge te organiseren en in Facebookgroepen te plaatsen

Heb je wat inschrijvers? Top! Dan kun je mails inplannen. Begin bijvoorbeeld met deze planning;

 1. Stel jezelf voor en deel je weggever (als iemand zich daarvoor heeft ingeschreven)
 2. Geef tips die ze meteen kunnen toepassen 
 3. Deel nog een tip en sluit af met info over een deal die je nu hebt. Jouw aanbod met korting bijvoorbeeld of met een sluitdatum voor aanmeldingen. Vertel nog iets persoonlijks over jezelf.
 4. Spoor je lezer aan met teksten als ‘ het is nooit de juiste tijd om aan de slag te gaan. Wat gebeurt er als je blijft uitstellen’. Of iets in die richting. Ze mogen voelen wat de consequenties zijn van het gebrek aan actie ondernemen. En daarbij natuurlijk ook wat het ze oplevert als ze wél contact met je opnemen. Plaats hier een video bij, dat werkt ook heel goed
 5. Je aanbod en plaats hier ene timeframe bij. Ze kunnen zich tot een bepaalde dag aanmelden.
 6. Daarna kun je weer afwisselen met tips en aanbod, en persoonlijke info over jou

Ik verstuur mijn mails via Mailblue. Een heel fijn systeem waarin je álles kunt automatiseren.

Passief inkomen

Passief inkomen is súper fijn als je ook geld wilt verdienen op dagen dat je niet werkt. En wie wilt dat nou niet? Een stabiele omzet via je website dus. Dat doe je door 1 keer iets te maken, en dat vervolgens te blijven verkopen. Dat kan in veel verschillende vormen. Hier alvast wat ideeën die je over kunt nemen:

 • Een e-book waar je een klein bedrag voor vraagt
 • Een online cursus/training
 • Een membership
 • Affiliate marketing (is semi-passief)

Maak dus wat tijd vrij om 1 keer je product te maken. Dan kun je het daarna promoten op je social media, op je website via SEO, via je e-mailmarketing en via affiliates. Affiliates zijn mensen die voor jou aan de slag met het promoten en verkopen. Zij ontvangen dan telkens commissie per sale.

stabiele omzet

affiliate marketing

Bij affiliate marketing gaan anderen dus voor jou aan de slag, maar dat werkt andersom ook zo. Jij kunt ook andermans producten verkopen. Bijvoorbeeld als iemand producten verkoopt wat mooi aansluit bij jouw diensten. Of als jij veel van bloggen houdt, kun je affiliate linkjes in je blogs stoppen. Je hoeft hier verder heel weinig voor te doen. Die blogs kun je dan ook weer via bijvoorbeeld social media delen. 

Door middel van affiliate marketing kun je voor een stabiele omzet van minimaal 1000 per maand zorgen. Daar heb je wel een opzet/opstart tijd van gemiddeld 2-3 maanden voor nodig. Als je minimaal 2 uur per week tijd vrij maakt om aan je website te werken, zodat je er e-mailmarketing, SEO, passief inkomen en affiliate marketing aan koppelt, heb jij een website die keihard voor je werkt.

webdesignbureau

Dat leer ik ondernemers in mijn House of BOLD websites membership. Zelf bepalen hoe snel je door de modules gaat, je netwerk uitbreiden door met elkaar te connecten in de community én jouw website als extra medewerker leren inzetten. lees er meer over via onderstaande knop!

Webdesignbureau nieuwsbrief
NU METEEN AAN DE SLAG MET jE WEBSITE? Download dan mijn gratis SEO e-book

Download je gratis e-book ‘hoger in Google in 7 stappen’ en ga actief aan de slag met je vindbaarheid. Zo kun je al binnen 3 maanden veel beter zichtbaar worden en starten met een stabiele omzet via je website.