4 tips hoe jouw website voor een succesvolle coach praktijk zorgt

Een succesvolle coach praktijk is waarschijnlijk jouw droom als je bent begonnen met je eigen bedrijf en je zoveel mogelijk mensen wilt coachen. Maar net als bij ieder ander bedrijf zijn de eerste jaren het zwaarst. Je moet alles nog opbouwen en je weet nog niet goed hoe je aan je eerste klanten kunt komen. Ik heb goed nieuws voor je! Je kunt hier heel goed je nieuwe website voor gebruiken. Net als voor de rest van het succes van je coachpraktijk. Hier 4 tips waar je mee kunt starten.

succesvolle coach praktijk

1. Een succesvolle coach praktijk door je ideale klant te kiezen

Weet je al precies wie je wilt coachen? Probeer daar heel specifiek in te zijn. Kies een doelgroep en een niche. Op die manier kun je je website ook heel specifiek inrichten, wat het makkelijker maakt om klanten te werven.

Mijn eerste tip is dan ook je ideale klant tot in detail te beschrijven. Maar terwijl je dat doet is het vooral belangrijk te beschrijven wat zijn/haar kernwaarden zijn. Wat vindt diegene belangrijk in het leven? Hoe voelt hij/zij zich? In welke branche bevindt diegene zich? Waarom? En waarom is dat een mooie link naar jou en jouw bedrijf?

Als je het op deze manier aanpakt komt alles van binnenuit en weet je zeker dat je een bedrijf creëert die helemaal in lijn is met jezelf. En alles wat er uit je doelgroep onderzoek komt, kun je op je website verwerken. Want je website is dé perfecte plek om verbinding te maken met je potentiële klanten. Zorg dat je een gevoel opwekt met je webdesign. Zeker als je een doelgroep hebt die keuzes maakt op basis van gevoel, is dit een heel belangrijk onderdeel. Dit gaat jou onderscheiden van je concurrenten.

2. Je succesvolle coach praktijk zichtbaar maken

Zodra je een website hebt gebouwd of je laat er 1 maken, dan wil je natuurlijk ook dat die goed gevonden wordt. Zorg daarom dat je website SEO geoptimaliseerd is. Op die manier wordt je op bepaalde zoektermen gevonden in Google. Als dat eenmaal loopt, kan dit je zelfs passief inkomen opleveren. De meest relaxte vorm van een inkomstenstroom.

Dus zorg eerst dat je website een energetisch design heeft zodat iemand ziet waar jouw krachten liggen en wie jij als persoon bent. Dat maakt je salesproces echt veel relaxter. Hier nog een lijstje met manieren om je website en coach praktijk zichtbaar te maken:

  • SEO
  • Gastbloggen op platformen
  • Samenwerkingen met platformen
  • Affiliate Marketing
  • Social media
  • Adverteren (heeft niet mijn voorkeur)
  • Facebookgroepen

Kijk vooral wat goed bij jou past want dan houd je het ook het langste vol. Maar er zijn heel veel manieren om jezelf zichtbaar te maken bij je ideale klant. Zodra ze op je website komen doet je design de rest van het werk voor je. Als je bijvoorbeeld ook een afsprakentool hebt gekoppeld zodat ze snel contact met je kunnen opnemen.

3. Persoonlijke aanpak

Wat in mijn ogen het beste werkt is een persoonlijke aanpak. Wees niet bang om jezelf te laten zien. Als iemand op zoek is naar een coach, kan dat een pittig proces zijn. Een grote investering qua geld en tijd. En aangezien coaches tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten, wilt iemand een goed gevoel hebben tijdens een matchcall. En wat nou als je dat gevoel al kunt creëren op je website? Dan hoef je elkaar alleen nog maar te ontmoeten tijdens een kennismaking, maar de keuze is eigenlijk al gemaakt door je nieuwe coachee.

Wees zo persoonlijk als je zelf wilt, maar houd je vooral niet in. Dat is nergens voor nodig. Uiteindelijk wil je alleen klanten die écht bij je passen toch? Anders kun je straks wel veel klanten hebben maar geen plezier voelen. Dat is volgens mij ook niet het runnen van een succesvolle coach praktijk.

4. Consistente klantenstroom

Om jezelf genoeg rust, plezier en omzet te geven, is het belangrijk dat je een consistente klantenstroom regelt. Je Marketing en sales elke week en elke maand op hetzelfde niveau laten draaien. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies wat je te wachten staat qua omzet per maand. Want dat vaste salarisstrookje per maand is er niet meer. Maar je hoeft ook niet af te wachten tot er iets op je pad komt.

Ik bouw dan ook all-in websites die voor meer klanten en meer tijd zorgen. Eentje die de hele tijd naar nieuwe klanten voor je zoekt en die taken voor je uitvoert. Zodat jij relaxt aan klantopdrachten kunt werken en je niet tegelijkertijd zorgen hoeft te maken over of er wel weer nieuwe klanten komen.

Laat je website voor jou werken. Dat is ook waar het voor bedoelt is. Dan investeer je wel een groter bedrag om het te laten maken, maar het levert je ook 4 keer zoveel op. Een succesvolle coach praktijk krijg je door een consistente klantenstroom vol met klanten die jou energie geven en die jij ook het beste kunt helpen.

Nu investeren, over een half jaar veel meer succes

Het is goed om te weten dat een website een paar maanden nodig heeft om gebouwd te worden en daarna ook nog gevonden te worden in Google. Daarom is het ook verstandig niet te lang te wachten. Zodra jij de investering dan weer terugverdiend, kun je genieten van alleen maar winst en je succesvolle coach praktijk.

Stuur me een mailtje als je meer wilt weten. Ik ontmoet je graag!