Ubersuggest gebruiken

Ubersuggest gebruiken om je website te SEO optimaliseren.

Waarvoor kun je ubersuggest gebruiken?

Ubersuggest is een gratis zoekwoorden tool die je kunt gebruiken voor het SEO optimaliseren van je website. Je zorgt er hiermee voor dat je website goed vindbaar wordt in Google. Maar dat lukt alleen als je de juiste woorden op je website gebruikt. Ubersuggest kan jou vertellen op welke woorden maandelijks gezocht wordt en hoeveel. Daarnaast zie je ook meteen hoeveel concurrentie er op het woord zit. Dat betekent dat het makkelijk of moeilijk kan zijn om snel hoog te ranken op een bepaalde zoekterm.

Hoe gebruik je ubersuggest?

Gelukkig kun je heel makkelijk ubersuggest gebruiken als je ook op de korte termijn hoge posities wilt. De tool is gratis en je hoeft er geen app of software voor te downloaden. Je typt gewoon Ubersuggest in Google in, en klikt op de link. 

Je ziet meteen een zoekbalk waar je de zoektermen in kunt typen. Zodra je op enter klikt gaat de tool voor je kijken of dit een goed zoekwoord is. Je krijgt vervolgens te zien hoevaak er per maand op gezocht wordt, wat de moeilijkheidsgraad is, wat de betaalde moeilijkheidsgraad is en de kosten per klik.

Die laatste twee zijn vooral belangrijk als je wilt adverteren op dit zoekwoord. Google advertenties kunnen behoorlijk oplopen qua prijzen, dus als je hier al ziet staan dat de kosten per klik aan de hoge kant zijn, kun je beter een specifieker zoekwoord kiezen.

ubersuggest gebruiken

De moeilijkheidsgraad

Als je ubersuggest gaat gebruiken zie je dus 2 opties bij moeilijkheidsgraad. Die van SEO en die van betaalde zoekopdrachten (advertenties). Als je alleen met SEO aan de slag gaat kun je die laatste 2 opties in ubersuggest dus negeren.

De moeilijkheidsgraad geeft aan of het een gewild zoekwoord is. Oftewel, of er veel websites zijn die op dat zoekwoord gevonden willen worden en zich daarop richten. Zie je een cijfer in een groen vak? Dan zit je goed en kun je al binnen een paar maanden scoren. Alles wat daarvan afwijkt, dus oranje of rood, betekent dat het lang kan duren voordat je vindbaar wordt op dit woord.

Het kan dan ook zijn dat je moet concurreren met grote bedrijven die bijvoorbeeld aan linkbuilding doen. Dus als je ziet dat je een zoekwoord wilt gebruiken met een hoge moeilijkheidsgraad, is het nodig dat je goede content schrijft, je sterke linkbuilding hebt en minimaal 2 keer per maand blogt. (het liefst 1 keer per week)

Zoekvolume

Het zoekvolume is uiteraard een hele belangrijke als je ubersuggest gaat gebruiken. Want hierdoor weet je of het überhaupt zin heeft een bepaalde zoekterm te gebruiken op je website. Al zegt het zoekvolume niet álles. Want als jij je blind staart op zoekwoorden waar het meeste op gezocht wordt, kan het heel lang duren voordat je zichtbaarheid verbetert.

Kijk daarom ook naar long tail zoekwoorden. Dit zijn de zoektermen met meer dan 1 woord. Zinnen dus. En die zijn weer heel handig als je wilt scoren op specifieke zoekopdrachten. En dat is weer top omdat daar vaak je echte klanten tussen zitten.

Een regel wat ik voor mezelf aanhoud is de 0-100. Alle zoekwoorden die onder de 0 scoren gebruik ik niet. Kan trouwens wel, omdat je daar dus snel op scoort en op positie 1 kunt komen. Maar dan zou ik zelf liever voor een zoekterm tussen 100-300 gaan. Vooral bij blogs met 1000+ woorden.

ubersuggest gebruiken
Waar moet je je zoekwoord allemaal verwerken

Als je eenmaal zoekwoorden hebt gekozen voor al je pagina’s – want elke pagina heeft een uniek zoekwoord nodig – kun je ze gaan verwerken. Er zijn meerdere SEO plekken die belangrijk zijn:

Maar pas op dat je niet een overkill aan zoekwoorden hebt op je website. Daar wordt je voor gestraft door Google met een lagere ranking. Zonde van al je werk! Dus gebruik bijvoorbeeld plugin Yoast of Rankmath als je in WordPress werkt. Dan zijn bovenstaande onderdelen ook makkelijker te verwerken en krijg je van de plugin tips of je het zoekwoord al voldoende in je teksten hebt verwerkt. Als je het te veel hebt gebruikt krijg je een waarschuwing te zien.

Hoe lang de resultaten op zich laten wachten

SEO is voor de lange adem en vereist echt veel werk en tijd. Maar daartegenover staan weer hele mooie resultaten. Leuke nieuwe klanten op een organische manier. Hoe lang dat duurt? Dat ligt aan je eigen werkzaamheden.

Op zoekwoorden met een makkelijke moeilijkheidsgraad kan je binnen 3 maanden al gevonden worden. Als je hele website is geoptimaliseerd en je minimaal 1 keer in de 2 weken blogt. Blog je helemaal niet? Dan kan het wel een jaar duren of misschien lukt het dan zelfs nooit. Google geeft voorrang aan websites die regelmatig met hun website bezig zijn.

Zoekwoorden met veel concurrentie hebben minimaal een half jaar nodig en ook dan is het belangrijk dat je regelmatig blogt. Als je elke week blogt zie je groter verschil, en daarbij is het nodig dat je blogs een grootte hebben tussen 700-1200 woorden. 

Om het proces te versnellen kun je aan de slag met linkbuilding. Het verzamelen van kwalitatieve en relevante backlinks. Dit zijn externe websites die naar jou verwijzen. Elke maand goede backlinks regelen kan er echt voor zorgen dat je omhoog schiet in Google. Ga bijvoorbeeld gastbloggen of regel wat startpagina linkjes tussendoor. Dat helpt allemaal.

Van bezoekers naar klanten

Als je eenmaal nieuwe bezoekers op je website krijgt doordat je ubersuggest bent gaan gebruiken, wil je er natuurlijk klanten van maken. Ook dat vereist weer wat website werk. Zorg dat de inhoud van je website aansluit op wie je wilt bereiken. Dat de zoekopdracht aansluit bij wat jij laat zien. Want anders verlaten ze je website vroegtijdig. 

Een eerste positie in Google betekent trouwens ook niet automatisch dat je veel meer klanten krijgt. Het is nodig dat jouw design je doelgroep aanspreekt. Ze moeten er feeling mee hebben en jij moet goed te zien zijn. Je wilt een positief gevoel achterlaten zodat ze contact met je opnemen. Daarom is het goed om een uitgebreide doelgroepanalyse uit te voeren. Dan weet je welke kleuren je in je design moet gebruiken. Want de verkeerde kleuren kan ze afschrikken en dan heb je al je SEO werk voor niks gedaan.

Stuur een e-mail!

Wil jij een website die goed gevonden wordt in Google, helemaal aansluit bij je ideale klant en werk van je afneemt? Stuur me een mailtje, dan sparren we gezellig.

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life