Vindbaarheid

Je vindbaarheid zorgt voor en expertstatus en meer klanten

Wat is je vindbaarheid?

Je vindbaarheid kan gaan over je zichtbaarheid binnen Google maar ook binnen social media. Ben jij überhaupt goed en snel te vinden? Gebruik jij je website voor je vindbaarheid of ben je persoonlijke goed te vinden door mond tot mond reclame. Bij het vindbaar maken van je bedrijf zet je eigenlijk je merk neer. En hoe goed je dat aanpakt, bepaalt of je wel of niet veel nieuwe klanten gaat aantrekken.

Waarom is je vindbaarheid zo belangrijk?

Je vindbaarheid kan dus zorgen voor leuke nieuwe opdrachten bij klanten die echt bij je passen. Als jij wordt benaderd hoef je ook vaak niet een lastig salesgesprek te voeren. Jij benadert deze klanten niet zelf en hoeft ze minder lang te overtuigen.

Je vindbaarheid kan dus voor veel meer rust in je bedrijf zorgen en het is het daarom ook zeker waard om in te investeren. De keuze qua investering is dan ook persoonlijk. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in SEO (zoekmachineoptimalisatie) zodat je binnen Google heel goed vindbaar wordt. Maar je kunt ook kiezen voor betaalde advertenties binnen facebook of Google om zichtbaar te worden.

Zonder aan je vindbaarheid te werken maak je het jezelf erg lastig om een gezonde flow aan klanten te krijgen. Kijk dus naar wat je doelen zijn en kies de juiste marketingstrategie om jezelf zichtbaar te maken.

vindbaarheid

SEO optimaliseren

Omdat ik zelf fan ben van SEO, vertel ik je daar graag wat meer over. Zoekmachineoptimalisatie vereist wat tijd en moeite, maar als je eenmaal je website helemaal SEO proof hebt gemaakt ga je er heel veel vruchten van plukken. Daar stopt het niet, want Google vindt het fijn als je regelmatig met je website bezig blijft. Maar het kost je uiteindelijk minder dan een investering in adverteren. Ik vind SEO dan ook de slimste Marketinginvestering die je kunt doen. Je trekt er ook echt je ideale klant mee aan, wat met adverteren toch een stuk minder is.

SEO blogs

Zoals ik zei moet je met nieuwe content bezig blijven voor je vindbaarheid in Google. Een mooie manier is om te gaan bloggen. Minimaal 1 keer per maand is dan wel nodig, maar hoe vaker hoe beter. Bloggen kun je goed gebruiken om niet alleen je website goed vindbaar te houden, maar ook om een band op te bouwen met je ideale klant. Je kunt schrijven over hele specifieke onderwerpen zodat je bezoeker een goed beeld van jou en je bedrijf krijgt. Kopen ze niet meteen iets op je website? Dan komen ze waarschijnlijk wel terug om meer van je te lezen.

vindbaarheid

Tips om snel vindbaar te worden

‘snel’ aan je vindbaarheid werken in Google is lastig. Dat kan eigenlijk niet. Als je aan de slag gaat met SEO kun je denken aan een tijd van ongeveer 2 maanden voordat je echt resultaten gaat zien. Een beetje geduld is dus wel nodig. Maar als dat eenmaal loopt, loopt het ook echt goed!

Wil je dus aan de slag met SEO? Dan heb ik hier wat tips:

Online seo cursus

Benieuwd wat de SEO plekken precies zijn? Of heb je geen idee wat een backlink is? Dan kun je dat allemaal in mijn online SEO cursus leren. Tijdens 10 modules leer je hoe je je eigen website SEO proof maakt en hoe je je resultaten kunt meten. Mijn cursisten behalen tussen 2-5 maanden de beste resultaten. En voor, tijdens en na de cursus help ik je graag met al je vragen!

Stuur een e-mail!

Hulp nodig bij je vindbaarheid? Stuur me een mail, dan sparren we even.

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life