Webdesign bureau

Webdesign bureau inschakelen

Een Webdesign bureau of Webdesigner inhuren om een next level website te laten maken. Eentje die zichzelf weer terugverdiend zodat je er vanaf dat punt alleen maar winst uithaalt. Dat kan, als je website op de juiste manier gebouwd wordt, door iemand die jouw persoonlijkheid in het design kan verwerken. Ik vertel je hier waar je op moet letten. Dat scheelt je een hoop frustratie, tijd en geld.

Webdesign bureau

Webdesign bureau met een persoonlijke aanpak

Het is altijd goed om een webdesign bureau met een persoonlijke aanpak te kiezen. Vaak denken ondernemers dat het beter is om voor een groot webdesignbureau te gaan omdat dat betekent dat er meer kennis in huis is en er altijd iemand beschikbaar is voor vragen of spoedklusjes. Dat is deels waar, maar het betekent ook dat de kans groter is dat de aanpak en werkwijze veel minder persoonlijk is. En dat gaat uiteindelijk echt ten koste van de samenwerking en zelfs het eindproduct. Want als de persoon die jouw website maakt niet ziet wie jij echt bent, kan die ook jouw persoonlijkheid en eigen kracht niet verwerken in je design.

Neem daarom de tijd om iemand of een bureau te kiezen waar je je goed bij voelt, maar waarbij de werkwijze ook persoonlijk is. Dus dat je je geen nummertje voelt. Een website laten maken kost ten slotte een hoop geld en tijd en als je niet blij bent met het eindproduct, moet je weer opnieuw beginnen. Ik ben er daarnaast van overtuigd dat je eigen website ook gewoon persoonlijk mag zijn. Dat is hoe je sneller verbinding maakt met je bezoekers en dat zorgt weer voor een sneller salesproces. Kijk dus of je een webdesign bureau kunt vinden die zich niet alleen op je doelgroep focust maar ook voldoende op jou.

Webdesign bureau die met WordPress werkt

Er zijn een hoop Webdesign bureau’s die hun eigen CMS hebben. Een eigen systeem waarmee ze websites bouwen en hosten, wat handig lijkt. Maar dit betekent ook dat je volledig afhankelijk van ze bent. Waarschijnlijk zul je ze nodig hebben bij elke kleine wijziging die je wilt doorvoeren en al helemaal als je een grotere uitbreiding wilt. Niet slim dus voor jou. Kijk daarom of je een Webdesign bureau kunt vinden die met WordPress werkt en die je kunnen helpen met hosting. Als in, helpen met het zoeken naar een hostingprovider. Dan kun je altijd makkelijk je website verhuizen mocht dat nodig zijn, en ben je nooit afhankelijk van het bureau na live gaan. WordPress is sowieso heel fijn omdat je daar zelf ook makkelijk in kunt werken.

Een Webdesigner die jou meeneemt in het proces

Tijdens het bouwen van je nieuwe website is het belangrijk dat je meegenomen wordt in het proces. Zo weet je precies wat er gebeurt en wanneer alles af is. Zo kun je het live gaan inplannen en kun je het geven van feedback bijvoorbeeld ook inplannen. Vergeet niet dat je zelf ook een hoop werk moet doen zodra je website voor je wordt gebouwd. Denk maar aan het leveren van kwalitatieve afbeeldingen en teksten. De teksten kun je natuurlijk ook laten schrijven, maar dan wordt de prijs uiteraard ook hoger. Als je dit zelf doet is het wel belangrijk dat je iets afweet van SEO. Anders moeten je teksten later nog geoptimaliseerd worden. Bespreek dit dus ook met je Webdesigner.

Daarnaast is het handig om het proces te weten omdat je dan makkelijker zelf wijzigingen kunt doorvoeren na het live gaan. Dan blijf je kapitein van je eigen website schip en geloof me dat is handig. Dan kun je alles wat je wilt wijzigen ook zelf doen en zelf testen en experimenteren, mocht je bijvoorbeeld willen uitbreiden.

Een website die voor jou werkt

Maar hoe krijg je een website die voor jou werkt? Want dat is wat je wilt. Niet alleen een digitaal visitekaartje maar een website die als verlengstuk in je bedrijf werkt en werk van je afneemt. Nieuwe klanten binnenhalen en je meer tijd opleveren. Dat lukt als je met het Webdesign bureau bespreekt wat je doelen zijn voor de nieuwe website en je een lijstje doorgeeft van taken die je nu het meeste tijd kosten. De Webdesigner kan dan kijken welke taken gekoppeld kunnen worden aan je website zodat er zoveel mogelijk geautomatiseerd wordt. Dit scheelt je een hoop handmatig werk.

Op deze manier kun je je website ook als onderdeel van je bedrijfsgroei zien in plaats van alleen een kostenpost. Een website die echt voor je werkt en als een soort virtual assistant voor je bezig gaat. Zo kun jij je bezighouden met taken die je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Dan is het ook veel minder erg om een groot bedrag uit te geven aan het laten maken van je website. Want vergeet niet dat goedkoop vaak duurkoop is. En dat geldt ook zeker weten op dit gebied.

Hoe weet je wie je moet kiezen?

Toch kan het nog moeilijk zijn om een geschikt iemand te kiezen voor dit proces. Mijn advies is vooral om je gevoel te volgen en de tijd te nemen. Plan gesprekken in met meerdere bureau’s en Webdesigner. Kijk wat voor ervaring iemand heeft en wat zijn/haar werkwijze is. Maar vraag bijvoorbeeld ook wat een ideale samenwerking voor diegene zou zijn. Dan weet je meteen of dat goed aansluit bij jou.

Benieuwd naar mijn werkwijze? Stuur me een mailtje. Dan vertel ik je er alles over.