Webdevelopment

Webdevelopment voor het bouwen van dé perfecte website

Wat is webdevelopment

Webdevelopment is een verzamelnaam voor alles wat met het bouwen van een website te maken heeft. Daarbij kun je denken aan het grafische gedeelte zoals de vormgeving en de gehele lay out, maar ook het technische deel waarin je de website bouwt en zorgt dat alle functionaliteiten werken. Webdevelopment is dus het gehele plaatje rondom het maken van een goede website. 

Een goede website heeft namelijk alle onderdelen uitgebreid uitgewerkt. Besteed je bijvoorbeeld minder tijd aan de vormgeving en uitstraling die bij je ideale klant passen? Dan ga je er al minder resultaten mee behalen. Denk dus niet te licht over het webdevelopment proces.

Een kwalitatieve website

Een kwalitatieve website zit in zijn geheel perfect in elkaar. Denk aan (onder andere) de volgende onderdelen:

Webdevelopment

De stappen van webdevelopment

Om een kwalitatieve website neer te kunnen zetten zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen:

Geld verdienen met je website

Pak je webdevelopment goed aan? Dan kun je veel geld verdienen met je website. Dat kan op veel verschillende manieren, maar werkt sowieso alleen als je website ook technisch goed in elkaar zit. 

Als je bijvoorbeeld geld verdient door middel van affiliate marketing op je website, (dat je producten van een ander promoot en verkoopt) lukt dat alleen als je bezoekers op je website krijgt. En die blijven niet hangen op een trage website. 

Heb jij geen converterende teksten staan? Ook dan wordt het lastig om klanten van je bezoekers te maken. Het conversie optimaliseren van je website is dus ook onderdeel van webdevelopment.

Webdevelopment

Website op maat of een template

Webdevelopment kun je doen door middel van templates of helemaal op maat. Kijk eerst naar de functionaliteiten die de website moet hebben en vervolgens naar de manier waarop je dit kunt bouwen. WordPress is eigenlijk altijd een goede keuze. Hier kun je gebruikmaken van bestaande templates of het werken met codes. 

Een website bouwen vanaf nul met codes kost uiteraard veel meer tijd en vereist ook de nodige kennis. Daarom loont het vaak om een page builder te installeren zoals Elementor of Divi. Dit maakt het bouwen een stuk makkelijker en geeft je alsnog de mogelijkheid een op maat gemaakte website te bouwen.

Alles in WordPress

Zoals ik hierboven heb genoemd raad ik je aan in WordPress te bouwen. Dit is voor beginners én gevorderden een heel fijn systeem. Vooral ook omdat je er constant mee kunt uitbreiden door plugins. Ook is WordPress super goed voor het optimaliseren van je SEO. Daardoor heb je een grotere kans goed vindbaar te worden voor je ideale klant. SEO is namelijk óok onderdeel van webdevelopment.

Webdevelopment voor een webshop

Ben je van plan een webshop te bouwen? Dan kun je ook terecht bij WordPress. Je hebt dan wel wat extra plugins nodig zoals Woocommerce, maar het blijft uitgebreider dan bijvoorbeeld Jouwweb of WIX. De webdevelopment bij een webshop is wat complexer dan een basic website, omdat je als je het écht goed wilt doen, alles wilt automatiseren. De techniek vraagt dus om een iets grotere tijdsinvestering.

Stuur een e-mail!

Wil jij een kwalitatieve website laten maken? Dan denk ik graag met je mee. Stuur me een mail, dan zorg ik dat je een website krijgt die zichzelf weer terug gaat verdienen.

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life