Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

website leads

Website leads genereren doe je op verschillende manieren. Dit is vooral heel handig voor bezoekers die niet meteen klant bij je worden. Ik vertel je hier hoe je meerdere tools kunt inzetten om op korte termijn veel nieuwe leads via je website te verzamelen. En hoe je daar dan uiteindelijk ook klant van maakt.

website leads

Website leads verzamelen

De eerste voor de hand liggende manier om website leads te verzamelen is het plaatsen van een weggever op je website. Maak er bijvoorbeeld een gratis e-book van. Je bezoekers kunnen zich dan inschrijven, en worden dan automatisch in je maillijst geplaatst. Deze maillijsten kun je dan ook automatiseren zodat ze om de zoveel tijd een mail van je ontvangen.

Zorg dat je de gratis weggever op een duidelijke plek op je website plaatst en het liefst ook ergens bovenaan je website. Dus niet in je footer of helemaal onderaan de pagina. Minder dan 50% van websitebezoekers scrollt überhaupt dus die ben je anders kwijt.

Kijk waar jij over kunt schrijven vanuit je vakgebied en kennis en maak daar een mooi en simpel product van. Met een goede en klikbare tekst. Zodat je conversiepercentage lekker hoog wordt.

website leads

Website leads door social media

Natuurlijk kun je ook je eigen social media profielen inzetten om website leads te verzamelen. Zeker als je op instagram aanwezig bent is dit handig. Je kunt een link in je bio plaatsen. Als je daar nou een landingspagina in plaatst naar je website, dan kun je daar een aantal dingen in plaatsen.

Je weggever, een product of dienst en natuurlijk naar de homepage van je website. Zorg dat die dus ook goed zichtbaar is voor mobiele apparaten. Dus dat je hele website responsive is.

Downloadable PDFjes

Als je geen zin hebt om een weggever te maken maar je hebt wel veel kennis al weggestopt in documenten.. Die je ook graag met andere mensen deelt, dan kun je daar een downloadable PDF bestand van maken. Dus gewoon in PDF vorm en dan op je website plaatsen. Zorg dat mensen zodra ze op de knop klikken het meteen kunnen downloaden. 1 belangrijk ding daarbij is wel dat je dus eerst om gegevens vraagt. Een naam en mailadres. Anders komen ze niet in je maillijst en wordt het geen lead.

Een chatbot gebruiken

Voor de klantvriendelijkheid van je website kun je een chatbot installeren. Zo eentje waarbij je dan een bericht ontvangt via je whatsapp bijvoorbeeld. Je kunt dan ook inregelen dat iemand z’n naam en mailadres achterlaat voordat ‘ie een berichtje kan sturen via de chat.

Mocht je het gesprek missen of contact willen houden, dan kun je dat nog met die gegevens doen. Wel goed om ergens in de chatbot aan te geven dat gegevens worden opgeslagen zodra ze die invullen. Dat ben je wettelijk verplicht.

Klanten van je bezoekers maken

Als je eenmaal veel leads hebt verzameld wil je er natuurlijk klanten van maken. Daarom is het belangrijk dat je het contact goed onderhoudt. Gemiddeld hebben mensen 7 contactmomenten nodig voordat ze met je willen samenwerken. Daarom werkt een maillijst ook zo goed. Het eerste moment is dan het inschrijven waarna ze bijvoorbeeld je e-book ontvangen.

Vervolgens zorg je ervoor dat ze elke week of 2 keer per week een mail van je ontvangen met tips en info over jou en je producten of diensten. Dat is hoe je on top of mind blijft en hoe je vertrouwen opbouwt. Geef het tijd en blijf doorgaan met je automatische mails. Want die hoef je maar 1 keer in te stellen.

Mijn grootste tip is om je verkoop te zien als oplossing. Niet als verkopen. Ik zie het zelf als zorgen voor verbinding. Mijn klant verbinden met informatie die ze zoeken en met mij als oplossing. Ik help ze met mijn diensten in plaats van dat ik ze iets probeer te verkopen.

Als je het op die manier gaat zien voelt het voor jezelf ook gewoon veel fijner.

WordPress website laten maken

Wil jij graag website leads verzamelen maar is je huidige website niet geschikt? Of heb je er nog geen 1? Dan ontwerp ik ‘m graag voor je. Eentje die jouw energie en kracht uitstraalt en waar je nieuwe klanten door krijgt.

Stuur me een mailtje, dan sparren we even. Als we een goede klik hebben kunnen we de details van onze samenwerking bespreken.

Plaats een reactie