Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Website traffic

Meer website traffic genereren is natuurlijk fijn als je meer klanten zoekt en je producten en diensten onder de aandacht wilt brengen. SEO is dan het meest voor de hand liggend omdat je op die manier meer bezoekers via Google krijgt. Maar dat is niet per se de manier om ook op korte termijn meer zichtbaarheid te creëren. Want het kan bij brede zoekwoorden zelfs een jaar duren voordat je verschil merkt.

website traffic

Website traffic door social media

Als je je eigen bedrijf hebt, heb je waarschijnlijk ook social media profielen. Op die profielen/kanalen kun je ook een link naar je website plaatsen. Dit helpt al zodat je potentiële klanten je website kunnen vinden, maar het is ook heel goed voor je SEO.

Het mooie aan Instagram is het plaatsen van een linkje in je bio. Je kunt daarin een linktree plaatsen of aparte landingspagina waarbij je meerdere diensten of producten laat zien. Je verwijst ze dus meteen door naar je aanbod. Zorg dat je sterke landingspagina’s op je website hebt. Dan heb je een hoger conversiepercentage.

Website traffic door te gastbloggen

Een andere goede en snelle manier om meer website traffic te krijgen is het schrijven van een gastblog. ga op zoek naar platformen in jouw branche of gewoon voor ondernemers in het algemeen. Dit kan je veel zichtbaarheid opleveren. Check wel eerst of de website ook aan hun SEO hebben gewerkt. Als het geen kwalitatieve website is, kan het juist schade aanrichten aan die van jou. Google ziet dit dan als spam en geeft jou hier strafpunten voor.

Zorg dat je bij het schrijven en laten plaatsen van een gastblog ook je website vermeldt met een link. Op die manier krijg jij een backlink. Daarnaast is het goed om je blog minimaal 900 woorden te maken waarin je diep op het onderwerp ingaat. Minimaal 1 afbeelding en je zoekwoord voldoende in je blog verwerkt. Check of je je lezer echt helpt richting een oplossing voor het probleem waar je over je schrijft, zodat je blog een grotere kans heeft nóg meer gedeeld te worden.

Bij een aantal platformen kun je je gratis aanmelden. Maar als een website heel veel bezoekers heeft kan het het ook waard zijn om ervoor te betalen.

Eigen blogs voor SEO

Gastbloggen is top voor website traffic, maar voor je eigen SEO is het belangrijk dat je ook zelf blogs plaatst. Het liefst 2 keer in de maand, want Google geeft de voorkeur aan websites die eens per 14 dagen hun website updaten.

Doe 1 keer per maand een zoekwoordenanalyse zodat je voldoende input hebt en inspiratie om over te schrijven. En ook hier geldt weer; deel content van kwaliteit. Dat is dé manier waarop mensen jouw blog gaan delen. En delen is weer fantastisch voor je SEO rankings en je vindbaarheid. Je blogs kun je natuurlijk zelf ook delen op je social kanalen en via je nieuwsbrief.

Ik gebruik zelf mijn content vanuit blogs ook voor in de nieuwsbrief en in social media posts. Als je je content kunt recyclen scheelt het je echt enorm veel tijd per week.

Affiliate marketing

Ik ben fan van affiliate marketing omdat het je een kans geeft extra passief geld te verdienen. Maar het is daarnaast ook goed voor meer website traffic. Want als jij affiliates hebt die jouw producten of diensten gaan promoten en verkopen, zorg je ervoor dat zij linkjes delen die naar jouw website leiden. Of ze nou wel of niet meteen kopen, heb jij er weer extra bezoekers bij per maand. Je hebt dan sowieso kans dat ze weer terugkomen.

Je kunt een affiliate programma op je eigen website starten door een WordPress plugin te gebruiken. Dan kun je het automatiseren. Of je begint kleinschalig en plaatst gewoon een simpel contactformulier waarop ze zich kunnen aanmelden. Dan moet je wel zelf alles bijhouden qua administratie.

Check wel even wat je affiliates over jou en je diensten vermelden op hun website of platform. Dat moet natuurlijk wel aansluiten en volledig kloppen.

SEO inzetten

Ook al is het voor de lange adem, het kan wel heel veel website traffic opleveren. Als je het goed aanpakt. Mijn advies is vooral om je ook op de long tail keywords te richten. Dat zijn de zoektermen in zinvorm. Zit minder zoekvolume op maar ook minder concurrentie. Dan kun je al binnen een paar weken vindbaar worden. Super fijn dus. Zorg dat je website SEO geoptimaliseerd is en plaats regelmatig nieuwe blogs.

Wil je je vindbaarheid versnellen? Ga dan aan de slag met het verkrijgen van backlinks. De externe websites die naar jou verwijzen. Dit werkt alleen als je voor kwalitatieve websites kiest. Die ook een goede ranking hebben. Als je elke maand een kwalitatieve backlink regelt kan dat echt al een groot verschil maken. Dan ga je dat uiteindelijk ook zien in het aantal bezoekers en (hopelijk ook) nieuwe klanten via je website.

Wil jij meer website traffic? Dan optimaliseer ik je website graag voor je. Of misschien wil je je hele website omgooien? Stuur me een mailtje, dan sparren we even en vertel ik je de mogelijkheden.

Plaats een reactie