Welke website maakt jouw bedrijfswensen en dromen waar?

Vrouwelijke ondernemers website

Ik ben ervan overtuigd dat vrouwelijke ondernemers een andere soort website nodig hebben dan mannelijke ondernemers. Maak gebruik van je gevoel, je intuïtie en je kracht. Laat dat allemaal duidelijk naar voren komen op je website en je trekt de klanten aan die bij je passen. Kies simpele systemen en automatiseer de boel. Zo zorg jij dat je veel tijd kunt besteden aan werk wat je het allerleukste vindt om te doen. Ik vertel je er hier meer over.

Inhoud

Wat voor website past bij vrouwelijke ondernemers?

Een website is mega persoonlijk, er is niet echt een one size fits all. Ook niet voor vrouwelijke ondernemers. Of nouja, die zijn er wel… maar mijn advies zal altijd zijn; kijk naar je doelen voor je bedrijf en je website. Richt daar je website op in. Maar nog belangrijker; welke grootste wens en droom zit er achter jouw doel? Waarom wil je dit zo graag? Als je dat helemaal helder hebt kun je je website inrichten. Waarbij je branding niet eens écht heel belangrijk is. Het gaat erom dat jij weet wie jij echt bent. Waar jouw sterke krachten liggen, wat jij fijn vindt, waar je energie van krijgt. Maar ook; wat vind je niet leuk om te doen? Dat neem je allemaal mee in je klantreis. Want die klantreis is niet alleen belangrijk om je ideale klant aan te trekken. Het zorgt er ook voor dat de nieuwe samenwerkingen soepeler verlopen. Hoe kan dat ook anders, als jouw website bezoeker al zo snel te zien en te voelen krijgt wie jij bent. Je maakt een gevoelsklik met iemand… of niet. 

De juiste volgorde:

 • Doe een deep dive in jezelf. (wie ben je, wat zijn je passies, hoe wil jij je voelen dagelijks, wat zijn jouw krachten en kernwaarden)
 • Doe een deep dive in je ideale klant. (wie is het, wat voelt diegene nu en wat wilt diegene voelen? Wat zijn zijn/haar kernwaarden?)
 • Wat zijn jouw grootste wensen? Dream big. Als ALLES mogelijk was… wat zou je dan allemaal doen/hebben/voelen in je bedrijf?
 • Welk deel van je aanbod vind je het allerleukste en wil je graag meer van verkopen?
 • Welke taken in je bedrijf vind je echt niet leuk? Wat vreet energie? (die ga je automatiseren via de website)
 • Wat wil je verder uitstralen? Waar sta jij voor? Waar staat je bedrijf voor?
 • Wat is het thema van jouw bedrijf.. (bij mij is dat ‘dromen uittekenen en waarmaken’. Misschien is die van jou wel gezondheid, reizen, mindfulness, de natuur o.i.d.)

Wedden dat het veel makkelijker wordt je website in elkaar te zetten als je antwoord hebt op alle bovenstaande vragen? Je krijgt dan veel meer feeling met wat er straks online staat. Iets dat 100% klopt en als verlengstuk van je persoonlijkheid werkt.

vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijke ondernemers met een website vanuit kracht

Een website is meer dan alleen een visitekaartje. Als je het goed aanpakt kun je: het jezelf makkelijker maken, je gaat processen versimpelen. Je kunt dan meer doen wat echt leuk is, gelukkig zijn, je goed voelen. Maar ook duidelijkheid creëeren voor jezelf en je doelgroep, minder hard werken, minder nodig zijn in je bedrijf, meer vrijheid creëeren en meer creativiteit ervaren door die vrijheid.

Werk kunnen blijven doen wat je het allerleukste vindt maar ook op privégebied kunnen doen wat je het allerliefste wilt. Zonder extra hard hiervoor te hoeven werken. Je aanbod makkelijker verkopen door een organische flow. Omdat jij je klantreis op die manier hebt ingesteld. Waarbij je een verhaal vertelt en elke stap die iemand op je website zet bijdraagt aan verbinding maken met mensen die bij je passen. 

Websites en astrologie
Ik ga je wat vertellen wat waarschijnlijk heel gek gaat klinken. Ik combineer het maken en optimaliseren van websites met astrologie. Vooral omdat dat helemaal bij mij past, maar ook omdat ik er 1000% van overtuigt ben dat je op deze manier iets neerzet wat echt klopt. Wat je niet nog tig keer hoeft aan te passen. Iets wat plezier oplevert en energie geeft. Want hoe kun je een website maken als je nog niet goed weet wie jij echt bent. Hoe kun je dat dan uitstralen? 

Ik start daarom bij klanten met het maken van een uitgebreide geboortechart. De klant komt hier enorm veel over zichzelf te weten. We gaan veel verder dan alleen iemands sterrenbeeld. Jouw karakter heeft te maken met een heleboel planeten. Wist je dat je van meerdere sterrenbeelden eigenschappen kunt hebben? Samen maken ze jouw persoonlijkheid. Uit zo’n chart kun je zelfs halen met wat voor soort mensen je het beste kunt werken. Wat voor beroepen bij je passen en hoe jij communiceert. Hoe fijn als je je website hier precies op in kunt richten! Veel meer in verbinding met jezelf en je klanten.

Meer kracht uit je persoonlijkheid halen, wetend waar je sterke punten liggen en hoe je die in je processen in je bedrijf kunt inzetten. Zo gaan we je website inzetten om jou nóg beter te laten voelen in je bedrijf.

Je ideale klant aantrekken

Wat jij doet, wie jij bent, gezien worden voor wie je bent op je website. Verbinding maken. Een fonk voelen elke keer als je naar je eigen website kijkt omdat het gewoon klopt met wie jij bent. De energie en passie die je voor je werk hebt, naar voren laten komen op je website. Geen energievreter maar energiegever. Een feestje maken van je website. Zodat iemand binnen een paar seconden precies voelt waar jouw wereld en bubbel voor staan. Gevoelsklik maken met je ideale klant. 1 geheel van alles in je aanbod. Het is duidelijk voor jou en je klant. 

Jouw energie op je website zorgt ervoor dat je ideale klanten aantrekt. De mensen die niet passen bij wat jij fijn vindt werken, filter je automatisch. En dat is goed! Dat is ook wat je website hoort te doen. Maak eens een lijstje van de mensen waar je het liefste mee wilt werken. 

 • Hoe zien die eruit? 
 • Wat voor werk doen ze? (niet alleen ‘vrouwelijke ondernemers’ bijvoorbeeld, maar tot in de kern
 • Wat zijn de kernwaarden?
 • Naar welk gevoel zijn zij opzoek?
 • Wat voor eigenschappen hebben ze verder nog?
 • Schrijf uit hoe een ideale samenwerking verloopt

Dit kun je dan in je teksten verwerken op je website, maar je kunt het ook in social media posts en stories verwerken. 

Geen technisch gedoe

Kies voor simpele en makkelijk te gebruiken systemen. Geen technisch gedoe, makkelijk alles aanpassen omdat je snapt hoe alles werkt.

Dat doe je door de volgende systemen te gebruiken:

 • WordPress
 • Page builder Elementor zodat je zelf alles kunt aanpassen en eventueel zelf kunt designen
 • Mailblue mailsysteem
 • Plug & pay voor je betalingen en automatiseringen
 • Mollie om betalingen te kunnen ontvangen
 • Calendly zodat je makkelijk afspraken kunt laten inplannen
 • Makkelijk boekhoudsysteem die te koppelen is aan je website (moneybird, paperdork, e-boekhouden)
 • Notion zodat je al je to do’s, planningen, afspraken, content, letterlijk alles van je bedrijf op 1 plek hebt

Verder ligt het er natuurlijk aan wat je nog meer in je bedrijf doet. Kan zijn dat je meer nodig hebt. Maar houd het simpel. Probeer niet teveel verschillende dingen tegelijk. En dat geldt ook voor je plugins op je website. Veel plugins maken het makkelijker om je website uit te breiden, maar te veel plugins zorgen voor een trage website. Ook ben je dan makkelijker te hacken en heb je een grotere kans op errors.

Simpele upsells aan huidige klanten
Je kunt klanten steeds verder blijven helpen op een organische manier door upsells die logisch zijn ingesteld. Je kijkt dan naar je klantreis, naar je diensten en welke extra diensten of producten geschikt zijn om klanten nog meer te kunnen helpen nadat je eerste dienst afloopt.

Je wordt misbaar in je bedrijf. Hierdoor focus jij je op werk wat het leukste is. Een mega sterke basis waarin je kunt blijven finetunen. Geen losse taakjes meer, jouw website als de basis, als rode draad door je business

vrouwelijke ondernemers

1 geheel van alles in je aanbod

Dat begint met het maken van een perfecte klantreis. Zorg dat alles op elkaar aansluit. Heb je meerdere producten of diensten? Maak categorieën aan waar je ze onder plakt. Deze gebruik je in je menu en tijdens het noemen van je aanbod op onder andere je homepage. Daarom is het slim om een thema te bedenken voor je bedrijf en website. 

Dan is het makkelijker om een branding te fixen, te weten wat je wilt uitstralen, wat je wilt dat mensen onthouden als ze je voorbij zien komen. Een thema waar alles onder valt. Zo houd je het voor jezelf ook duidelijk en overzichtelijk. 

Maak een weggever, een instapproduct, hoofdproduct, upsell en een eventuele downsell. Zo heb je voor elke fase iets om aan te bieden en kun je veel makkelijker 1 geheel van heel je aanbod maken. Geldt ook voor als je geen producten maar diensten aanbiedt. 

Wat is jouw thema?

Een magnetische klantreis

Een magnetische klantreis die voor jou als vrouwelijk ondernemer zorgt voor veel hele leuke klanten. Het verhaal wat je wilt vertellen en dat jij zorgt welke stappen iemand zet op je website. Ziet, leest en voelt je potentiële klant alles wat nodig is om verder te klikken naar je aanbod? Of naar het contact opnemen? Heeft iemand het gevoel jou echt al te kennen voordat ze een kennismaking inplannen? Je zult zien als dat zo is, dat het een veel relaxter salesgesprek wordt. Je hoeft niet te overtuigen want dat heeft je website al op een natuurlijke manier gedaan. 

Een magnetische klantreis zorgt voor leuke nieuwe klanten, maar ook tevreden huidige klanten. Klanten die fan van je worden en bij je blijven kopen. De klantreis stopt niet bij een akkoord. Het gaat ook over je samenwerking, de onboarding, het hele proces en zelfs je offboarding. Hoe neem jij afscheid van je klanten. Ook dit kun je langs je website laten lopen.

meer vrije tijd

Weten wat voor soort website niet alleen bij vrouwelijke ondernemers maar vooral bij jou past?

Doe dan mijn gratis website quiz.

Door middel van deze gratis website quiz leer je door 15 vragen te beantwoorden, wat voor soort website jij nodig hebt om jouw specifieke doelen en wensen voor je bedrijf te kunnen waarmaken.

Zo kun jij sky high gaan in je bedrijf door;

 • Een hogere stabiele omzet elke maand
 • Veel meer vrije tijd zodat je een gezonde werk-privé balans krijgt
 • Niet meer onmisbaar te zijn in je bedrijf, omdat alles gewoon doorloopt zonder je eigen werkuren in te zetten

Wat je doelen en wensen ook zijn, deze gratis quiz laat jou de mogelijkheden zien om ze te bereiken door middel van een website die bij jou past.