Webdesignbureau

WordPress templates

Zoeken naar WordPress templates moet gebeuren als je een website gaat maken. Tenminste, als je dat in WordPress gaat doen. Dat hopen wij in ieder geval, want wij zijn fan van WordPress. De opties zijn eindeloos! Als je gaat starten weet je misschien niet voor welk thema/template je moet kiezen. We helpen je hier op weg.

Wordpress templates voor je website

Wat voor soort website ga je maken?

Als je een website gaat maken is het belangrijk dat je eerst duidelijk voor jezelf weet hoe uitgebreid hij moet worden. Dan kun je op basis daarvan een keuze maken uit 1 van de WordPress templates. Het is altijd beter om voor een lichte template te kiezen zodat je website snel kan laden. Maar als dat betekent dat je veel minder opties krijgt in uitbreiding etc, is het misschien wel de moeite waard om toch voor een zwaardere te gaan. Bedenk dus eerst waar je jouw website voor gaat gebruiken en welke functionaliteiten je nodig hebt. Wordt het een visitekaartje of wordt het een membership website? Wil je een salesmachine of gebruik je het als portfolio. Neem de tijd voor deze stap.

Verschil tussen gratis en betaalde WordPress templates

Je hebt de keuze uit gratis en betaalde WordPress templates. Met de gratis versies kom je een heel eind, dus je hoeft niet meteen bakken geld uit te geven. Als het goed is weet je door de vorige stap hoe uitgebreid je website wordt. Hier nog even het verschil tussen gratis en betaalde templates/thema’s:

Waar op letten?

Het is heel belangrijk dat je website goed op mobiele apparaten werkt. Check daarom uitgebreid of het gekozen template wel op kleinere schermen werkt. Lees ook wat reviews van eerdere gebruikers zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Is je gekozen template al veel gedownload? Dat is uiteraard ook een indicatie dat je een goede hebt. Verder zijn natuurlijk functionaliteiten belangrijk en eventuele plugins.

Wordpress templates onderdelen

WordPress templates installeren

Heb je er 1 gekozen? Dan kun je nu gaan installeren. Gelukkig is dat heel makkelijk en heb je het binnen een paar minuten gedaan en kun je starten met je website maken. Zoek je gekozen template/thema op en kies op installeren. Dat krijg je meteen te zien zodra je er met je muis opstaat. Geïnstalleerd? dan kun je nu op ”activeren” klikken. Zodra je dat hebt gedaan kun je van start met het plaatsen van je content en maken van je structuur/indeling.

Ga je werken met page builders?

Als je een gratis template kiest kun je eventueel ook werken met een page builder. Super handig als je een unieke lay out wilt maken zonder te coderen. Er zijn verschillende page builders die je kunt gebruiken. Een paar voorbeelden zijn: Beaver builder, Divi en Elementor. Lees hier over Elementor en hoe je die kunt gebruiken. Let wel op dat een page builder je website kan vertragen. Dus zorg dat je in ieder geval een snelle hostingprovider hebt. 

Wil je je nog iets meer verdiepen in het bouwen van je eigen website? Dan kun je hier alvast wat tips lezen.

Stuur een e-mail!

Geen zin om je eigen website te maken? Dan doen wij dat graag voor je! bekijk onze pakketten en neem contact met ons op. We denken meteen met je mee.

Algemeen
Snel zoeken
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life