Webdesignbureau

Zoekwoordenanalyse uitvoeren

Een zoekwoordenanalyse uitvoeren betekent dat je aan de slag gaat met de SEO op je website.  Goed plan! Benieuwd wat er allemaal bij komt kijken? Lees snel verder.

Zoekwoordenanalyse uitvoeren

Vind je het niet erg om te wachten?

SEO is voor de lange adem. Je kan helaas niet op de hele korte termijn heel hoog scoren in Google met concurrerende zoekwoorden. Bedenk daarom dat het niet erg is als je niet meteen resultaten ziet. Kijk eerst naar wat je wilt bereiken en of je bereid bent om te wachten. Want dan kun je kiezen voor concurrerende zoekwoorden die je veel zoekvolume op gaan leveren. Veel gratis website bezoekers dus. Als je minder lang wilt wachten kies je voor minder zoekvolume en specifiekere zoektermen. 

Short tail zoekwoorden

Bij een zoekwoordenanalyse kun je kiezen voor short tail zoekwoorden. Dit zijn zoektermen met maar 1 woord. Hier zit ook vaak veel concurrentie op. Het is daarom belangrijk om ook hard te werken aan de rest van je SEO en om kwalitatieve backlinks te regelen. Een voorbeeld van short tail zoektermen zijn: ”kleding”, ”verdienen” en ”Marketing”. 1 woord waar veel mensen hoog mee willen scoren binnen Google.

Long tail zoektermen

Long tail zoektermen zijn zoekopdrachten met meerdere zoekwoorden. Dit kun je dus heel specifiek maken. Hier zit minder concurrentie op, maar zorgt er wel voor dat je echt jouw doelgroep aantrekt. Iemand zoekt specifiek op een vraag omtrent een product of dienst die jij aanbiedt, waardoor je een potentiële klant op je website krijgt.

Long tail termen voor zoekwoordenanalyse

Zoekwoordenanalyse inspiratie

Een zoekwoordenanalyse voer je het beste uit als je jouw doelgroep en dus ideale klant goed kent. Je moet eigenlijk weten wat er speelt onder je doelgroep zodat je daar je zoekwoorden op kunt baseren. Hierdoor trek je niet alleen meer bezoekers aan, maar echt mensen die je aan je bedrijf wilt binden. Want je wilt uiteraard meer klanten. (nemen we even aan)

Problemen van je doelgroep

Zoals hierboven gezegd is het goed om je doelgroep te leren kennen. Niet alleen hoe ze eruit zien en waar ze vandaan komen, maar vooral waar ze door wakker liggen s’nachts. Wat zijn de obstakels en waar hebben ze hulp bij nodig. Want that’s where you come in! Onderzoek dit eerst en ga vervolgens je zoekwoorden kiezen die te maken hebben met het probleem én de oplossing die jij biedt.

Wensen en behoeften

Naast de problemen van je doelgroep is het natuurlijk ook fijn om te weten waar ze wel blij van worden. Niet alleen omtrent jouw product of dienst, maar ook de manier van communiceren bijvoorbeeld. Willen ze veel informatie, reviews of data? Of maken ze keuzes op basis van gevoel? Kijk voordat je een zoekwoordenanalyse uitvoert waar jouw klant behoefte aan heeft.

Bloggen na je zoekwoordenanalyse

Zodra jij klaar bent met je zoekwoordenanalyse, kun je een plan gaan maken. Als eerst pas je al je bestaande website pagina’s aan met je nieuwe zoekwoorden, om vervolgens te gaan bloggen. Want dat is hoe jij snel gaat scoren in Google. Steeds nieuwe SEO content plaatsen. Zorg er dus voor dat je een lange zoekwoordenlijst maakt zodat je genoeg inspiratie hebt om over te schrijven.

Je zoekwoorden gebruiken voor Google ads

Als je eenmaal je lijst helemaal compleet hebt en een duidelijk beeld hebt van je klant, kun je de zoekwoordenlijst ook gebruiken voor Google ads. Mocht je advertenties willen inzetten weet je nu precies op welke woorden jij je moet richten. Hierdoor hebben jouw advertenties veel meer succes.

SEO tools

Om een zoekwoordenanalyse uit te kunnen voeren moet je natuurlijk wel weten waar je dit kunt doen. Dus mocht je het tot het einde van deze blog hebben volgehouden, hier een aantal tools die je kunt gebruiken;

Stuur een e-mail!

Ben jij benieuwd hoe het er met SEO voor staat op jouw website en wat wij eventueel voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

We reageren altijd binnen twee werkdagen

Algemeen
UX WEBDESIGNBUREAU DRAWING MONKEY

Design is our way of life